04 / 05 / 2024

ayıplı mal karşısında tüketici hakları

ayıplı mal karşısında tüketici hakları

Ayıplı mal, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmayan mallara deniyor. Ayıplı mal karşısında tüketicinin sahip olduğu haklar kanunda açıklanıyor. İşte, ayıplı mal tüketici hakları..

Big Mac endeksine göre TL'nin dolar karşısında değeri ne kadar olmalı?

The Economist dergisi tarafından yayımlanan ve ismini de ünlü hamburger Big Mac’ten alan Big Mac endeksine göre 2024 yılının Ocak ayında Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değeri olması gerekenden yüzde 14,83 daha az...

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı suçlamasına yönelik süren davanın duruşmasında ikinci defa hakim karşısına çıktı. Trump Jr, savunma tarafının ilk tanığı olarak ifade verdi. Trump Jr, verdiği ifadede suçlamaları reddetti.

Dolarda şok gelişme! O para birimi dolar karşısında 16 yılın ardından en düşük seviyesinde!

Çin’in iç piyasasında kullanılan Yuan ülke ekonomisinin görünümüne  yönelik endişelerin etkisi ile ABD doları karşısında son 16 yılın en düşük seviyesini gördü.  

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

ATA Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2023 yılının ilk yarısında başarılı performansını sürdürerek 53.4 milyonluk net kar elde etti.

Rus rublesi dolar karşısında 16 ay sonra ilk kez 95 seviyesini aştı!

Rus rublesi dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,11 değer kaybederek, Mart 2022’den bu yana ilk kez 95 seviyesinin üzerine çıktı.

Altın, yılın ilk yarısında diğer yatırım araçlarını geride bırakarak yüksek getiri sağladı! 

Altın, yılın ilk 6 ayında önemli bir yatırım aracı olarak öne çıktı ve gram ile Cumhuriyet altını yüzde 45'lik bir getiri sağlayarak şampiyon oldu. Euro ve dolar karşısında değer kazanma oranları da dikkate değer düzeydeydi. 

Ons altın 3.5 ayın dibinde! Altın Kahini İslam Memiş'ten korkutan açıklama geldi! Çarşı pazar karışacak

Fed faiz kararını açıklamasının ardından ons altın 3,5 ayın dibine geriledi. 1893 dolara kadar gerileyen altının ons fiyatı karşısında İslam Memiş'ten korkutan açıklama geldi. Çarşı pazar karışacak...

Dolara müdahale geliyor! Japon yeni dolar karşısında resmen çakıldı!

Japon yeninin Amerikan doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesinden sonra Japonya hükümeti ve BOJ'un müdahalede bulunması bekleniyor.

Her ayın 6'sında Atasay'da dev indirim var! Fırsatları kaçırmayın! Atasay 5 Ocak 2023 Atasay fiyat listesi 

Atasay'da her ayın 6'sında dev indirim kampanyaları başlıyor. Tüm altın takılarda net yüzde 25 indirim sizleri bekliyor. İşte 5 Ocak 2023 Atasay fiyat listesi.

Yuan güçlü dolar karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi

Çin Merkez Bankası`nın bu sabah yuanın günlük hareket bandı için orta noktayı belirlemedikten sonra Çin yuanı, ABD doları karşısında 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Dolar karşısında eridi bitti kül oldu ve yandı! Orada paranız varsa sakın bırakmayın, kafanızı taşlara vurursunuz

Türkiye'de dolar değer kazanmasının ardından bazı vatandaşlar başka para birimlerine yatırım yapmaya başladı. Fakat bir para biriminden gelen haber adeta herkesi buz kestirdi. İşte dolar karşısında tarihi değer kaybı yaşayan para birimi hakkındaki detaylar...

Piyasalar sallanıyor dolar karşısında 14 yılın dibini gördü

Onshore yuan Çin'de yeni korona karantinaların yaşanmasının endişelere neden olması ve de yetkililerinden gelen faizlerin artacağına dair açıklamaların ardından doları güçlendirmesi ile dolar karşısında 14 yılın en düşük seviyesini gördü.

ayıplı mal karşısında tüketici hakları Haberi

ayıplı mal karşısında tüketici hakları

Ayıplı mal tüketici hakları!

Ayıplı mal ve ayıplı mal karşısında tarafların hak ve sorumlulukları yeni Tüketici Kanunu kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan mal olarak tanımlanıyor.


Satıcı, malı satış sözleşmesine uygun olarak tüketiciye teslim etmekle yükümlü olup; Satıcı, kendisinden kaynaklanmayan reklam yoluyla yapılan açıklamalardan haberdar olmadığını ve haberdar olmasının da kendisinden beklenemeyeceğini veya yapılan açıklamanın içeriğinin satış sözleşmesinin akdi anında düzeltilmiş olduğunu veya satış sözleşmesi kurulma kararının bu açıklama ile nedensellik bağı içinde olmadığını ispatladığı takdirde açıklamanın içeriği ile bağlı olmuyor. Ayıplı mal durumunda tüketici hakları şu şekilde sıralanıyor:


Ayıplı mal tüketici hakları..

MADDE 11...