05 / 05 / 2024

Ayvalık afet bölgesi

Ayvalık afet bölgesi

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde deprem bölgesi ile ilgili önemli açılamalarda bulundu ve depremden etkilenen kentleri tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceklerini belirtti. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle Batman'da sel felaketi yaşandı. Valilik'ten konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kentte afet bölgesi ilan edilen mahalleler tek tek açıklandı. İşte o açıklama...

Zonguldak Gökçebay Organize Sanayi Bölgesi 1. etap OSB ilan edildi!

Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Gökçebey Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili Belediye ve Sanayi Bakanlığı’nın çabaları sonrasında 1. etap OSB ilan edildiğini açıkladı.

Deprem bölgesi için bu yıl yapılan harcama 762 milyar TL'ye ulaştı! Konut ve iş yerleri kısa sürede teslim edilecek!

Hükümet, Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak amacıyla hızla çalışırken, afet bölgesini ayağa kaldırmak için 2024 bütçesinden 1 trilyon TL'lik kaynak aktarılacağı belirtildi. İşte detaylar ve yapılacak çalışmalar...

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

DASK'ta Marmara Bölgesi zirvede: Yüzde 67’lik sigortalılık oranı!

17  Ağustos’un 24. yıl dönümünde, Zorunlu Deprem Sigortası’na dikkat çekildi. Yapılan açıklamada Marmara Bölgesi'nin yüzde 67’lik sigortalılık oranıyla zirvede olduğu belirtildi. 

DenizBank’tan afet bölgesine 1,4 milyar dolarlık destek!

Denizbank sendikasyon kredisi yüzde 117 oranında yenileyerek yurt dışından 530 milyon dolarlık kredi sağladı. Banka, bu işlemle 2023 yılı başından beri ekonomiye 1,4 milyar doları aşkın kaynak sağladı. Kredi, afet bölgesindeki yaraların sarılması için kullanılacak.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde enflasyon, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 seviyesine çıktı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Tarihin en büyük afet konut projesi 1 yılda tamamlanacak! 10 ildeki 307 bin 763 bina incelendi!

Türkiye'nin 10 şehrinde büyük yıkıma sebep olan  Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konutu seferberliğini başlatıp, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız" diye konuştu.

Ayvalık afet bölgesi Haberi

Ayvalık afet bölgesi



Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Dün geceden sabaha kadar süren ve metrekareye 210 kilogram yağışın düştüğü açıklanan Ayvalık ilçemizde ev ve iş yerlerini su basmış, ulaşımda aksamalar olmuş, cadde ve sokaklar sel yatağı hâline gelmiştir. 


Günlük hayatı durduran yağış, tarım alanlarında da su baskınlarına yol açmıştır. Yoğun yağış nedeniyle okullar Ayvalık'ta bir gün tatil edildi. Belediye Başkanımızla görüşerek ayrıntılı bilgi aldım. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı meydana gelmedi ancak yaşanan bu felakette ciddi miktarda maddi zararlar mevcut.


Ayvalıklı hemşehrilerimiz ve esnafımız, iş yeri sahipleri perişan olmuş durumda. Bu yüzden Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Halkımızın bu yönde bir beklentisi oluşmuş durumda.


Ben, Ayvalık'ta...