30 / 04 / 2024

ayvalık kira fiyatları

ayvalık kira fiyatları

Pandemi döneminde Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kira fiyatları yükselişe geçti. İlçede bulunan 2+1 dairelerin fiyatı 2 bin liradan başlıyor. 

İstanbul'dan kaçan o ilçeye akın etti!

Tarihi dokunun içinde, bir Rum evinde oturmak isteyenler Ayvalık’ın Sakarya Mahallesi veya Macaron bölgesini tercih ediyor. İstanbul'dan kaçıp ilçeye gidenler, kira fiyatlarını hızla artırıyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Kira fiyatlarındaki köpük eridi!

Kahramanmaraş depremlerinden sonra artan kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı. Büyükşehirlerde gözlenen durağanlık da “köpük” fiyatların erimesi şeklinde değerlendiriliyor.

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Siber Life Ayvalık konutları 2023 fiyat listesi!

Siber Yapı imzasıyla inşa edilen Siberlife konut projesinde satışlar devam ediyor. Peki, Siber Life Ayvalık konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

Son zamanlarda artan kira fiyatları karşısında ezilen kiracılar daha uygun fiyatlı ev aramaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde ucuz kirayı bırakın ev bulmak zor hale geldi. Vatandaşlar da kirası daha uygun olan illere göç etmeye başladı. 

İstanbul'da kiralık ev fiyatları resmen uçtu: En ucuz 3+1 evler 100 bin TL'den başlıyor!

Fahiş kira fiyatları özellikle İstanbul'da kendini oldukça gösteriyor. Lüks sitelerdeki ara kat dairelerin aylık kira bedelleri 3 haneli rakamları görürken, lüks sitelerde en uygun 3+1 ilanı 100 bin lira ile 650 bin lira arasında değişiyor. İşte ayrıntılar...

Kamuran Akbay: Kira fiyatları, konut satışlarını tetikliyor!

Kamuran Akbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Akbay konut ve kira fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Akbay, tedarik kırılmaların konut satışlarını da etkilediğini söyledi. 

ayvalık kira fiyatları Haberi

ayvalık kira fiyatları

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kira fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi. Sabah Gazetesi'nden Suat Salgın'ın haberine göre; ilçede faaliyet gösteren emlakçılar; astronomik rakamlarla kiralanmasına rağmen kiralık ev isteyenlere ise 3-4 ay sonrasına rezervasyon verebildiklerini belirtiyorlar.

Ayvalık'taki konut fiyatlarının özellikle koronavirüs salgınında aşırı yükselmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Korona virüs pandemisi nedeniyle özellikle metropol kentlerden gelenlerin yaşamış oldukları sıkıntıları Ayvalık gibi sahil kentlerine akın ettiklerini hatırlatarak, "Yaz aylarında Ayvalık'ta 2. konutları bulunanlar kadar, pandemi sürecini burada geçirmek isteyenlerde tatil tercihlerini 12 ay süresince burada geçirmekten yana kullandılar. Tabi bu durum doğal olarak Ayvalık'taki konut fiyatlarıyla arsa fiyatlarının değerlenmesine neden oldu. Elbette bu artışlar sadece pandemiyle değil, Ayvalık'ın ulaşılabilirliği, ilçenin havasının temizliği ve ilçemizin pek çok alanda cazibe merkezi...