03 / 10 / 2024

bakım alacaklısının ölümesi

bakım alacaklısının ölümesi

Ölünceye kadar bakma akdinde, bakım borçlusu, kişiye ölünceye kadar bakma yükümlülüğünü alırken, bakım alacaklısı da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstleniyor. Peki, bakım alacaklısı ölürse ne olur?

Bakanlık açıkladı: Hesaplara 4.9 milyar TL yattı! Evde bakım parasında Eylül müjdesi! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eylül ayına ilişkin evde bakım maaşlarının hesaplara yatırıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül'de kaç TL yatacak? İşte yeni zamlı maaş rakamları! 

Emekli ve memur maaşlarına yapılan artışların ardından 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı ödemelerine de zam geldi. Peki 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli maaşı Eylül'de kaç TL yatacak? İşte o son dakika zamlı maaşlar...

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Aile Bakanlığı resmen açıkladı

Vatandaşların merak ettiği konulardan biri de evde bakım maaşları konusu. Herkes evde bakım maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyordu. Konu hakkında flaş bir açıklama geldi.

Evde bakım ödemelerinden sonra dar gelirliler de dikkat! Aile Bakanlığı resmen tarih verdi

Herkes evde bakım maaşlarının ne kadar ve ne zaman ödeneceğine kilitlenmişti. Aile Bakanlığı tarafından bu ödemelerden sonra dar gelirli vatandaşlar için de ödeme tarihi verildi.

Evde bakım maaşını 7 bin 600 TL alanlar dikkat! Artık böyle almayacaksınız

Ülkemizde devlet tarafından verilen evde bakım maaşını alan çok sayıda vatandaşımız var... Bu vatandaşlarımız evde bakım maaşlarını 7 bin 600 TL olarak alıyordu. Ancak bundan sonra böyle almayacaklar.

Ağustos 2024 zamlı evde bakım maaşlarını bekleyenler dikkat! Paralar hesaba ne zaman yatırılacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın evde bakım maaşını hesaplara ne zaman yatıracağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Ağustos 2024 evde bakım maaşları ne zaman yatırılacak? 

Evde bakım Mayıs 2024 ödemeleri ne zaman yatırılacak? Evde bakım maaşı bekleyenler dikkat!

Evde bakım maaşı alan pek çok kişi ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor? Peki Mayıs 2024 evde bakım paraları ne zaman yatırılacak?

Evde bakım maaşları bayramdan önce yatacak mı? 

Nisan ayının başlaması ile beraber, ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında da evde bakım maaşlarının ödeme tarihi de merak edilen konular arasında yer aldı. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın düzenli olarak gerçekleştirdiği ödemelerin bu ay da zamanında yapılacağı kaydedildi.

Hesaplara 7 bin 608 TL yatmaya başladı! Evde bakım maaşında son dakika müjdesi!

Binlerce kişi evde bakım ödemelerinin yatmasını dört gözle bekliyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay 4,2 milyar TL'lik ödemeyi hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. Peki evde bakım maaşı sorgulama nasıl

Arjantin'de kira krizine Javier Milei çözümü: Zam sınırlamasını kaldırdı!

Arjantin'de üç haneli enflasyon rakamları kira krizine neden oldu. Yeni Başkan Milei, kira zamlarına ilişkin sınırlamayı kaldırdı. Bu kararın kira fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Evde bakım maaşı yattı mı?

Aralık ayının gelmesi ile beraber, ihtiyaç sahibi kişiler tarafından evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı ve zam oranının ne kadar olduğu merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar ve haberin ayrıntıları...

Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemelerinde son dakika!

Evde bakım maaşlarının hesaplara yatırılıp yatırılmadığı pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? 

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

bakım alacaklısının ölümesi Haberi

bakım alacaklısının ölümesi

Bakım alacaklısı ölürse ne olur?

Ölünceye kadar bakma akdi, bakım alacaklısı ile bakım borçlusu arasında imzalanan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Bu sözleşmede, bakım borçlusu, kişiye ölünceye kadar bakma yükümlülüğünü alırken, bakım alacaklısı da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstleniyor.


Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılmadıkça geçerli olmuyor. Borçlar Kanunu gereğince sözleşme, Devletçe tanınmış bir bakım kurumu tarafından yetkili makamların belirlediği koşullara uyularak yapılmışsa, geçerliliği için yazılı şekil yeterli oluyor.


Bakım alacaklısı, hakkını başkasına devredemez. Bakım borçlusunun iflası hâlinde bakım alacaklısı, borçlunun ödemekle yükümlü olduğu dönemsel gelirin elde edilebilmesi için ilgili sosyal güvenlik kurumunca ödenmesi gereken anapara değerine eşit bir parayı, iflas masasına alacak kaydettirme hakkını elde eder.


Bakım alacaklısı, bu alacağını karşılamak üzere,...