12 / 05 / 2024

banka finansman desteği

banka finansman desteği

Son bir yılda yaşanan terör saldırıları ve küresel belirsizliklere rağmen hız kesmeyen mega projelere bankalardan tam destek geldi. Proje finansmanının tutarı yüzde 20 artarak 223 milyara çıktı. Kredilerin yarısı enerji sektörüne verildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan deprem bölgesine finansman desteği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon Euro finansman desteği sağlanması ile ilgili mutabakat zaptı imzalandığı kaydedildi.

Deprem bölgesine, IFC'den 530 milyon dolar finansman desteği...

IFC deprem bölgesinde 5 banka aracılığı ile 530 milyon dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Eminevim’den 7 milyar TL ile bireysel finansman desteği...

Eminevim’in tasarruf finansman alanının lideri olarak 2023 senesinde gerçekleştirdiği teslimat sayısını 23.453’e kadar çıkardı. Buna göre, Eminevim 2023 senesinin ilk 11 ayında 7 milyar Türk Lirası seviyesinde bireysel finansman sağladığı kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Ev, araba alacaklara müjde! Sinpaş Yapı faizsiz finansman desteği verecek!

Türkiye'de faaliyetlerine devam eden Sinpaş, hızlı bir ivme ile büyüyen araç ve konut talebine karşılık, faizsiz finansman desteği sağlayacağını duyurdu.

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Deprem bölgesindeki oteller için finans desteği verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için bakanlık olarak özel bir çalışma başlattıklarını ve finansman desteği vereceklerini belirtti. İşte detaylar...

İş Bankası mobilden katılana 600 TL mutfak desteği veriyor! Başvurmak için yapılması gerekenler!

Vatandaşların yüzünü güldürecek yeni bir haber geldi. İşte o banka 600 TL’lik ufak desteği veriyor. 600 TL mutfak desteği verilecek. Bu destekten herkes yararlanabilecek. İşte tüm detaylar…

KOSGEB 50 bin TL hibe desteği veriyor! Tüm kadın girişimciler ve KOBİ'lere destek!

KOSGEB, hibe destekleriyle girişimcilere yeni bir fırsat sunuyor. 50 bin TL tutarında hibe kredisiyle iş kurmak isteyenler, artık daha hızlı şekilde finansman desteğinden yararlanabilecekler.

Çiftçilerin beklediği finansman sağlanıyor! Bakın hangi konularda çitçilere destek var!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, çiftçilere müjdeli haberini duyurdu: Üretimlerini yeniden verimli bir şekilde yapmaları için çiftçilere destekler verilecek. Bu destekler arasında finansman desteği de bulunuyor.

İş Bankası kadın girişimcilere 100 milyar liralık finansman desteğinde bulunacak

Türkiye İş Bankası, şirketlerin finansmanı yoluyla kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman desteği sağlayacağını taahhüt etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Çiğ süt desteği kimlere ödenecek?

Çiğ süt desteği  bütçede hayvancılığın desteklenmesine ait pay edilen ödenekten ödenecek. Bakanlıkça lazım gelen ücretin aktarılmasını takiben banka vesilesi ile ödenecek.

Kış desteği ihtiyacı olanlara yardım yapılacak! Başvuru yapanlar hesapları kontrol etsin!

Türkiye genelinde çeşitli belediyeler tarafından ihtiyaç sahibi olan hanelere kış desteği ödemesi yapıldı. Bu kış desteği ödemesine başvuru yapanların banka hesaplarını kontrol etmeleri söylendi. 

Akbank’tan depremzedelere 10 milyar liralık finansman desteği! İşte destek paketinin detayları...

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Akbank da afet bölgesine yönelik desteklerini açıkladı. Banka afet bölgesindeki müşterileri için 10 milyar liralık finansman desteğinde bulunacak.

banka finansman desteği Haberi

banka finansman desteği

PKK-DAEŞ terör örgütlerinin son bir yılda gerçekleştirdiği hain saldırılara ve FETÖ'nün darbe girişimine rağmen 2023 hedeflerinden taviz vermeyen Türkiye'de, başta enerji ve altyapı olmak üzere mega projeler tüm hızıyla sürüyor. Osmangazi Köprüsü'nün ardından önceki gün açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü de faaliyete geçerken, dev projelerin finansmanında da bankalar rekor seviyeye ulaştı.


KREDİLER YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, 2015 yılının haziran sonunda 186 milyar TL olan bankaların proje finansmanı kredileri, 2016'nın aynı döneminde yüzde 20 oranında artarak 223 milyar TL'ye (77 milyar dolar) yükseldi. Aynı dönemde nakdi krediler 155 milyar liradan 195 milyar liraya çıkarken, gayriknakdi krediler ise 31 milyar liradan 29 milyara geriledi. Kredi kullananların alabileceği en fazla riski gösteren toplam taahhüt miktarı ise 266 milyar TL'den 313...