05 / 05 / 2024

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi arttı mı

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi arttı mı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla tüketici kredisi işlemlerinde alınan banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) oranı yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkartıldı.

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

Ev alacaklar dikkat! İlk konutunuz değilse yeni vergi ödeyeceksiniz! İşte o hesap!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi istisnası, ilk konut hariç kaldırılıyor. Teklif komisyonda kabul edildi. İşe ev alacakları ilgilendiren o gelişme...

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

İkinci, üçüncü evini alacaklara bir şok daha! 1 milyonluk kredide tam bu kadar BSMV ödenecek!

Hükümet tarafından çalışmaları başlatılan torba yasada; ikinci ve üçüncü ev için konut kredisi kullananların Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi ödemesi ile ilgili düzenleme de yer alıyor. Peki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi nedir? Ne kadar ödenecek? İşte merak edilenler...

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

Elektrikli aracı olanlar daha avantajlı: Daha az kasko ve sigorta tutarı ödüyorlar

Elektrikli araçlar için kasko sigortası yaptırmak isteyenler, standart içten yanmalı araçlardan farklı işlemleri yapabilirler. Bu işlemler elektrikli aracı olanlara daha fazla avantaj sunuyor. Elektrikli araçların kasko tutarları benzer özelliklere sahip içten yanmalı araçlardan daha düşük olabilir.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Harcama rekoru kırıldı! Banka ve kredi kartıyla en çok nerelerde harcama yapıldı?

Temmuz ayı itibari ile Türkiye'de kredi kartı sayısı 109.8 milyon, banka kartı sayısı 181.1 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 81 milyon adete çıkarken, banka ve kredi kartıyla yapılan harcamalar da artmaya devam diyor. Peki, kartla en çok hangi alanda alışveriş yapıldı? İşte detaylar...

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Kasko fiyatları üçe katlandı! Şirketler bazı modellere kasko yapmıyor! Aracı olanlar mutlaka okusun!

Araç fiyatlarındaki artışın ardından gözler kasko ve sigorta poliçelerine çevrildi. Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, "Geçen yıla göre fiyatlar ortalama yüzde 140 oranında artış gösterdi" ifadesini kullandı.

TESK Genel Başkanı Palandöken: Araç muayene ve sigorta ücretleri aşağıya çekilmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafik sigortası ücretlerinde indirime gidilmesi çağrısı yaptı.

Eğer otomobiliniz varsa kaskoda böyle indirim alabilirsiniz!

Otomobil fiyatlarındaki artış beraberinde kasko ve sigorta fiyat artışlarını beraberinde getirdi. Bu da sürücülerin bütçelerini zorlamaya başlayan durumlardan biri oldu. Uygun fiyatlı kasko almak isteyen sürücülere özel firmalar tarafından yeni bir kampanya başlatıldı. 

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi arttı mı Haberi

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi arttı mı

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 31863 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile tüketici kredilerinde yüzde 5 şeklinde uygulanan Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) oranı yüzde 10'a yükseltildi.

Odatv'nin aktardığına göre, söz konusu kararla kredi maliyetlerinin faiz oranlarında herhangi bir değişiklik olmasa bile 1,3 puan artıracak. 

Kredi çekecek olan herkesi ilgilendiren karar, bugünden itibaren kullanılacak tüketici kredilerinde uygulanmak üzere yürürlüğe girdi.

0.99-0.89 düşük faizli konut kredi başvuruları ne zaman başlıyor? İşte özel ve kamu bankası güncel konut kredi oranları

BDDK'nın yeni kararı taşıt kredi oranlarını arttırdı! 

Hükümetin dolarla ilgili son planını Bakan Nebati...