02 / 05 / 2024

bankalar gayrimenkul zengini mi oluyor

bankalar gayrimenkul zengini mi oluyor

Bütçesini iyi hesaplamadan konut alan vatandaşın hayali kabusa dönerken bankalar gayrimenkul zengini haline dönüşüyor. Konut sektörü dönem dönem yükselen tansiyon sebebiyle kısa bir fren yapsa da genel itibariyle son 5 yıldır altın çağını yaşıyor...

Serenay Sarıkaya gayrimenkul kraliçesi çıktı! Bakın hangi ilde, ne yatırımı var!

Türkiye'nin en başarılı oyuncuları arasında gösterilen Serenay Sarıkaya gayrimenkul zengini çıktı. Bakın güzel oyuncunun hangi ilde ne yatırımı var...

Tuba Ünsal gayrimenkul zengini çıktı! İlk evini 17 yaşında almış, İki ülkede daha evi var!

Babasının para biriktirme konusundaki öğütlerini dinlediğini söyleyen güzel oyuncu Tuba Ünsal, ilk yatırımını 17 yaşında yaptığını açıkladı.

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

Gayrimenkul kraliçesi Taylor Swift Avrupa'da lüks ev arıyor!

Emlak zengini olarak bilinen Taylor Swift, yeni gayrimenkul yatırımı için emlakçı emlakçı gezdiği belirtiliyor.

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

Çin'de gayrimenkul şirketlerine en az 220 milyar yuan kredi verilecek!

Çin'in büyük kamu bankalarının gayrimenkul geliştirme şirketlerine en az 220 milyar yuan yeni kredi vereceği açıklandı.

Çin'deki emlak krizi bankalara uzadı: 200 milyar dolarlık zarar riski!

Çin'de yaşanan emlâk krizi bankalara kadar uzandı. İsviçre bankası UBS'nin yayınlamış olduğu rapora göre, Çin bankaları gayrimenkul sektöründeki krizde toplamda 200 milyar dolar zarar ile karşı karşıya kalacak.

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

Çin'de mortgage boykotu devam ederken, düzenleyici kurumlar tarafından dikkat çeken bir adım atıldı. Düzenleyici kurumlar bankaları nitelikli gayrimenkul projelerine kredi sağlamak amacıyla teşvik edecek. 

Türkiye'deki ünlüler emlak zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler en güvenilir yatırımlar arasında yer alan gayrimenkule yatırım yapmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de hangi ünlünün kaç evi var? İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Türkiye'deki ünlüler gayrimenkul zengini çıktı! Bakın kimin neyi varmış...

Türkiye'deki ünlüler yatırımlarını gayrimnkule yatırmaya devam ediyor. İşte Türkiye'nin gayrimenkul zengini ünlüleri...

Haydar Dümen'in gayrimenkul zengini olduğu ortaya çıktı!

Hayda Dümen 92 yaşında Kovid-19 salgını sebebiyle hayatını kaybetti. Tüm yatırımını gayrimenkule yapan Haydar Dümenin serveti duyanları şaşırttı. Ancak Haydar Dümen'in 100 milyon TL'lik mirası eşine değil hiç tanımadığı emlakçıya kaldı.

Bankalar gayrimenkul deposu oldu!

Konuttan villaya, fabrikadan dükkana binlerce gayrimenkul bankaların eline geçti. Ödenemeyen krediler sebebiyle 5 bin 206 ipotekli gayrimenkul, bankaların oldu. Kamu bankalarında hala satılık toplam 2 bin 133 konut bulunuyor.

bankalar gayrimenkul zengini mi oluyor Haberi

bankalar gayrimenkul zengini mi oluyor

Bütçesini iyi hesaplamadan konut alan vatandaşın hayali kabusa dönerken bankalar gayrimenkul zengini haline dönüşüyor Konut sektörü dönem dönem yükselen tansiyon sebebiyle kısa bir fren yapsa da genel itibariyle son 5 yıldır altın çağını yaşıyor.

Sektörde yaşanan bahar havası ile birlikte bir birinden heybetli konut projeleri de ardı ardına yükselmeye devam ediyor. Bulundukları caddeleri gölgesinde bırak şaşalı projeler yükseldikçe vatandaşın da ağzım sulandırıyor. 


Bütçeyi iyi hesaplamayan yandı Projeler arasında ne yapacağım tam olarak bilemeyen vatandaş, faizlerdeki düşüş ile birlikte ortaya çıkan iyimser havayı fırsat bilen inşaat firmalarının dönemin şartlarına göre sundukları bir birinden cazip kampanyaların etkisine kapılarak kendini aylık bütçelerinin çok üstünde bir rakamı ödemeyi kabul ederken buluyor.


Hesabını iyi yapmayan evi bankaya kaptırıyor Hal böyle olunca da değişik etkenlerinde dahil edildiği uzun...