01 / 05 / 2024

Başkent Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi

Başkent Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi

Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yürüttüğü Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nın 2. Genel Kurulu Ankara'da toplanıyor. Dünyanın farklı kıtalarından 30 kentin yerel yöneticileri, kentsel dönüşüm metotlarını konuşmak üzere buluşuyor

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Küresel piyasalarda gözler Fed'in faiz kararına çevrildi

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları öncesinde küresel piyasalar pozitif seyrederken, İsrail-Filistin çatışması ve Japon varlıkları kaynaklı hareketlilik sürüyor.

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar FED’in faiz kararına kilitlendi!

Küresel piyasalarda, gözler Fed başta olmak üzere önemli merkez bankalarının faiz kararlarına çevrildi. Piyasalarda bankanın politika faizini beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına yönelik endişeler arttı.

Küresel piyasalara jeopolitik riskler damgasını vurdu!

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların getirdiği tedirginlikle küresel piyasalar haftaya negatif bir seyirle başlarken, gözler bölgeden gelecek haberlere çevrildi.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın yılın geri kalanında bir faiz artışına daha gidebileceğine ilişkin endişelerin artmasıyla birlikte karışık bir seyir izlerken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak yoğun veri gündemine odaklandı.

ASO Başkanı Ardıç: ‘Türkiye küresel bir üretim üssü olabilir’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin üretim üssü olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ardıç, sanayisi, rekabetçi fiyatları, nitelikli iş gücü ve özellikle coğrafi konumu ile öne çıkan Türkiye’nin küresel bir üretim üssü potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Natura Port'ta lansman fırsatı! Başkent Ankara'da 880 konutluk yeni proje!

Başkent Ankara'da hayata geçirilen Natura Port projesinde lansman fırsatıyla konut sahibi olunabiliyor. Natura Port projesinin 2025 yılının Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Fed’in faiz kararı küresel piyasalarda pozitif etki yarattı!

Fed politika faizini 22 yılın zirvesine çıkardı, ek faiz artışının veriye bağlı olduğunu açıkladı. Artışların veriye bağlı olacağı yorumu küresel piyasalarda ralli getirdi.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Başkent Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi Haberi

Başkent Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi

Büyükşehir Belediyesi, uluslararası büyük bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yürüttüğü Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nın 2. Genel Kurulu Ankara'da toplanıyor. Dünyanın farklı kıtalarından 30 kentin yerel yöneticileri, kentsel dönüşüm metotlarını konuşmak üzere 27-29 Ağustos günlerinde buluşuyor.

BAŞKENT'E GELECEKLER

Kore Cumhuriyeti'nde 2010 yılında gerçekleştirilen Küresel Tasarım Kentleri Zirvesi'nin ardından kurulan Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nm yönetim kurulu toplantısı 27 Ağustos, 2. Genel Kurulu 28 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleşecek. 2011-2013 Dönemi Başkanlığını Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı teşkilatın genel kurulu için aralarında Seul, Bangkok, Torino, Medine, Şangay, Budapeşte, Cape Town, Kiev gibi önemli kentlerinde bulunduğu 30 kentin yerel idarecisi Başkent'e gelecek.

"PROJELER PAYLAŞILACAK"
Ana teması Büyükşehir Belediyesi'nin dünya çapındaki kentsel dönüşüm projelerinden esinlenilerek "Kentsel Dönüşüm Metotları" ve "Kentsel Dönüşüm Sonrası...