18 / 05 / 2024

Başkentray ocakta yeniden ihale edilecek

Başkentray ocakta yeniden ihale edilecek

Ankara'nın trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla hayata geçireceği, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilen Başkentray projesinin ihalesine ocak ayında yeniden çıkmayı planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankaralıların 12 Nisan 2018 yılında hizmet vermeye başlayan Başkentray'ın konforunu çok sevdiğini kaydederek, "Başkentray'ı her gün 60 bin yolcu kullanıyor." denildi.

1 Ocak'ta toplu taşıma araçları ücretsiz olacak...

Yılbaşında toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı, birçok vatandaş tarafından sorgulanmaya başlanmıştı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı sonrasında Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu 1 Ocak 2024 Pazartesi günü ücretsiz olacağı açıklandı.

Kira fiyatları İstanbul'dan İstanbul'a göçü başlattı! Ocakta 2 bin TL olan kira şimdi 20 bin TL!

Kira fiyatları açısından Türkiye'nin en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'da ilçeden ilçeye göç başladı. Ocak ayında 2 bin lira olan kira şimdi 20 bin liraya yükseldi.

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

İkinci el otomobil fiyatları düştü! İMES Başkanı, fiyatlar yeniden yükselişe geçecek!

İkinci el otomobil fiyatlarında dalgalı seyir devam ediyor. Peki, otomobil fiyatlarında düşüş devam edecek mi, fiyatlar ne zaman yükselecek? İşte detaylar...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Emeklilikte yeni dönem detayları belli oldu

TBMM'ye sunulan On İkinci Kalkınma Planı'na göre, emekli aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Sosyal güvenlik sistemindeki yeni planlamalar ve düzenlemeler belli oldu. İşte ayrıntılar...

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bunlar o tarihte ücretsiz! Paranız cebinizde kalacak!

Başkentray, Marmaray, İZBAN ve bunun yanı sıra, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında ücretsiz olacak. Söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye İMSAD başkanı yeniden Tayfun Küçükoğlu oldu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Tayfun Küçükoğlu seçildi.

Yabancılara vatandaşlıkta şartlar resmen değişiyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Taşınmaz edinimine dayalı olarak istisnai yoldan Türk vatandaşlığı kazanılmasına ilişkin başvurularda şartlar yeniden düzenlendiğini belirterek, yeni düzenlemenin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olacağını söyledi.

Resmen açıklandı! Ücretsiz olacak

1 Ocak 2023 Pazar günü Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferlerinde ulaşım bir gün ücretsiz kullanılacak. İşte tüm detaylar...

Resmi Gazete’de yayımlandı! Marmaray seferleri ücretsiz! İşte detaylar!

Resmi Gazete'de yayımlandı. Marmaray (İstanbul), Başkentray (Ankara) ve İZBAN (İzmir) seferleri ücretsiz olacak. İşte detaylar!

Başkentray ocakta yeniden ihale edilecek Haberi

Başkentray ocakta yeniden ihale edilecek

Ankara'nın trafik sorununa çözüm bulmak amacıyla hayata geçireceği, Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilen Başkentray projesinin ihalesine ocak ayında yeniden çıkmayı planlanıyor. Proje için yerli ve yabancı şirketler TCDD'den bilgi alıyor. 


Projenin 2012 yılında yapılan ihalesi, katılımcı Porr Bau GmbH. Ramberg Bau AG, Özaras-İntekar-Uyum Yapı, Sinohydro-İlci İnşaat ortak girişiminin KİK'e itiraz etmesi nedeniyle iptal edildi. 350 milyon 832 bin 791 euro maliyetli projeye 186 milyon 235 bin 935 euro ile en düşük teklifi Gülermak-Kolin İş Ortaklığı vermişti. İptal olan ihalede yerli ve yabancı toplam 17 firma teklif sunmuştu. 


TCDD Genel Müdürlüğü tarafından, Başkentray Projesi de dahil olmak üzere söz konusu güzergahta yapüacak demiryolu yapım ve yenileme çalışmalarının üç ay içinde bitirileceği belirtiliyor. Yapımı en az 90 gün olarak planlanan Başkentray...