25 / 07 / 2024

belçika yaşam koşulları

belçika yaşam koşulları

Belçika 2013 yılında iflas rekorunu kırdı. Belçika' da iflas eden şirketlerin sayısı 2013' te bir önceki yıla oranla yüzde 11 artarak 12 bin 306' ya ulaştı.

Erken emeklilik şartları neler? Kadın ve erkekler için prim, yaş hesaplaması...

Emeklilik hayatın en huzurlu dönemlerinden biri olarak görülüyor. Fakat, her bireyin yaşam koşulları ve beklentileri farklıdır. Bu nedenle "esnek emeklilik" kavramı son senelerde baya bir önem kazanıyor. Erken emekli olmanın şartları neler?

İngiltere'de ev alacaklar son 70 senenin en zor koşullarıyla karşı karşıya!

Londra merkezli kooperatif birliği Building Societies Association'ın (BSA) yeni raporuna göre İngiltere'de ilk defa ev alacakların, yüksek faizler sebebiyle son 70 senenin en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

Siz de toplu para alabilirsiniz! SGK'dan toplu para iadesi nasıl alınır, koşullar neler?

Milyonlarca çalışan son zamanlarda sık sık gündeme gelen prim tutarlarıyla emeklilik hesapları yaparken SGK'ya yatırılan fazla primlerle ilgili bir detay da dikkat çekti. Peki kimler SGK'dan toplu para iadesi alabilir, aranan koşullar neler?

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Ekonomist İris Cibre son 17 yılda ev sahipliği oranının yüzde 56.1’e düştüğünü belirterek, konutların tek elde toplandığını söyledi.

Köylü tarlasına kulübe bile yapamıyor!

​​​​​​​Artan kiralar ve yüksek konut fiyatları nedeniyle barınma sorunu gündemdeki yerini korurken, ekonomist Ramazan Kurtoğlu, büyük şehir kanunu değiştirilsin çağrısı yaptı. Kurtoğlu, vatandaşın köylerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesini istedi

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Çiftçiler hemen bakın! Gübre fiyatlarında şok eden rakamlar! 13 Mart 2023 fiyat listesi

Gübre fiyatlarının önüne geçilemezken neredeyse her geçen gün zam haberleri ile de çiftçilerin yaşam koşulları biraz daha zorlaşıyor. Yapılan güncelleme ile gübre fiyatlarına gelen zamlar haberimizde. 13 Mart 2023 fiyat listesi

Bu şartları taşıyanlar dikkat, EYT'siz emekli olabiliyor! İşte tüm koşullar

Bazı kişiler EYT'li olmasa da 2-4-6 sene erken emekli olma şansı karşısına çıkabiliyor. İşte erken yaşta emekli olma koşulları...

MediaMarkt’tan yüzde 15 indirimli beyaz eşya kampanyası.. İşte kampanya koşulları

MediaMarkt 15. Yılına özel beyaz eşyalarda tüm indirimlere ek olarak belirli tutar karşılığında yüzde 15 indirim daha yapıyor. Nasıl mı? İşte kampanya koşulları..

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Resmen açıklandı! Gelir eşitsizliği...

En yüksek fert gelirinin olduğu il belli oldu. TÜİK tarafından, 2021 yılı "Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları" duyuruldu. İşte fert gelirinin en yüksek olduğu ve yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler...

belçika yaşam koşulları Haberi

belçika yaşam koşulları

Belçika açısından rekor sayılan bir seviyeye ulaşan iflaslar, işsizlik alanında da yeni bir rekor kırılması sonucunu doğurdu. Şirketlerin yaşadığı iflaslar nedeniyle 2013'te işini kaybedenlerin sayısı 27 bin 912 kişi oldu. 

İflas sayısı ülkenin Flamanca konuşulan kuzeyinde diğer bölgelere göre çok daha yoğun. Flaman bölgesinde iflas eden şirket sayısı 6 bin 154 olarak tespit edildi. Bu sayı, Belçika çapındaki iflas eden şirket sayısının yüzde 50'sine denk düşmesiyle dikkat çekiyor. 

Fransızca konuşulan ülkenin güneyindeki Valon bölgesinde iflas eden şirket sayısı ise 3 bin 412 olarak belirlendi. Bu da toplam iflas sayısının yüzde 27,73'ünü oluşturuyor. 

Başkent Brüksel bölgesinde ise iflas sayısı, yüzde 21,66'lık bir oranla 2 bin 666'da kaldı. 

En fazla iflas yiyecek ve içecek sektöründeki şirketlerde yaşanırken bu alanı inşaat sektörü izledi.


Ankara Son...