08 / 05 / 2024

bes sigorta primleri vergi indirimi

bes sigorta primleri vergi indirimi

Bireysel Emeklilik Sistemi vatandaş tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Son 2 aylık süre zarfında 18 yaş altında 30 bin kişinin BES'e giriş yaptığı açıklandı.

BES'in 20. yılında fon büyüklüğü açıklandı! BES'te rekor seviye 700 milyar lirayı geçti...

Türkiye Sigorta Birliğinden yapılan açıklama kapsamında, BES'te sektör olarak gerçekleştirilen toplam fon büyüklüğü hedefi 2024 yılının ilk yarısı için 1 trilyon lira, 2024 yılının sonunda da 1,3 trilyon lira olması hedefleniyor.

Sigorta primleri yükselecek mi? Anadolu Sigorta Genel Müdürü açıkladı!

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, sigorta primlerindeki yüksek artışların devam edeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Tuğtan, özellikle ticari sigorta poliçelerinde önemli bir fiyat artışının beklendiğini ifade ederek, bu artışın yüzde 70 ile 200 arasında olabileceğini vurguladı.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

65 yaş maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı tek tek hesaplandı! Maaşlarda deprem! Hangi maaş kaç TL olacak?

65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı, isteğe bağlı sigorta primleri asgari ücret zammıyla tek tek artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak?

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

2023 sigorta primleri! 2023 SGK primi ne kadar ödenecek? 4A isteğe bağlı sigorta primi ne kadar 2023?

Sigorta primlerini ödeyen vatandaşlar, 2023 yılındaki sigorta primlerini araştırıyor. İşte 2023 sigorta primlerine dair detaylar!

Resmi Gazete'de yayımlandı! SGK çalışanlarına müjde

SGK Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri ile taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa bağlı personeline mesai dışı çalışma bedeli ödenmesine karar verildi.

Evde çalışanlara emeklilik imkanı! Primlerde güncelleme! 10 günden az çalışırsanız…

Asgari ücretin yükselmesi ile ev işlerinde çalışanların sigorta primleri de güncellendi. İşte detaylar!

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?

Kasıtlı olmasa bile herhangi bir kaza durumunda, ortaya çıkan maddi zararı karşılamak amaçlı çıkarılan trafik sigortası, her yıl olduğu gibi 2023 yılına girerken yine ‘zam gelecek mi? 2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak? Fiyatları ne kadar olacak?’ sorularının yanıtları merak ediliyor

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu yana fon büyüklüğünü 17 kat, katılımcı sayısını 4,5 kattan fazla artırdı.

BES sahiplerine konut müjdesi geldi! BES'te yeni dönem şimdi başlıyor! Konut BES hesabı nedir?

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada Konut BES ve Yuvam BES müjdesi geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Ev almak isteyenlere müjde! BES katılımcısı konut sahibi olacak!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli, bireysel emeklilik sistemi katılımcılarının konut sahibi olmalarını teşvik etmek için Konut BES uygulamasının planlandığını duyurdu! İşte tüm detaylarlar...

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

bes sigorta primleri vergi indirimi Haberi

bes sigorta primleri vergi indirimi

Bireysel emeklilik sistemi ile sağlık, hayat, eğitim sigortası gibi özel güvencelerin cazip olanaklar ile bütünleşerek bir güvence paketini içeren yasa Eylül ayı sonunda Meclis'e sunulacak.

A Haber'de yer alan habere göre; Gelir İdaresi Başkanlığı, bireysel emeklilik sisteminde sigorta primlerinde vergi indiriminden sistemin işleyişine kadar birçok başlıkta merak edilen sorulara yanıt verdi:

1-Eşim ve çocuklarım için ödediğim sigorta primlerinde vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

Ücretli olarak çalışan, serbest meslek sahipleri kendiniz ve aile bireylerinizin birikimli hayat sigortası poliçeleri için ödediğiniz primlerin yüzde 50'si vergi indiriminde kullanılabilir. Sağlık, hastalık, kaza, ölüm, işsizlik, doğum, analık, eğitim gibi diğer hayat sigortaları poliçesi için ödenen primlerin tamamı aylık brüt ücretin yüzde 15'ini, brüt asgari ücretin toplam tutarını aşmamak koşuluyla vergi indiriminde kullanılır.

2-Bireysel emeklilik ve sigorta şirketleri tarafından...