13 / 05 / 2024

BES şirketleri

BES şirketleri

Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sektörünün 60 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade ederek, altyapı ve konut fonlarının kurulup bunlara BES şirketlerinin yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

2023 BES’te büyük değişiklikler yaşandı! İşte 7 soruda BES’teki değişiklikler

Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, 23 Ocak 2023 tarihli yazışında BES’te yapılan değişiklikleri ele aldı. İşte detaylar...

BES’e katılımlar hızla artıyor. Fon büyüklüğü 433 milyara ulaştı

Katılımcıların ödediği fon tutarı ve devlet katkısıyla birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)  toplam büyüklüğü 400 milyar 74 milyon lirayı buldu. 33 milyar 330,2 milyon liralık toplam fon büyüklüğü ile sistemde toplam büyüklük 2022 yılında 433 milyar 404,2 milyon lira oldu

BES’lilerin sayısı 14 milyona ulaştı!

Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dahil olanların sayısı 15,5 milyona ulaşırken, toplam fon büyüklüğü 430 milyar TL’ye yaklaştı.

Teşvikten yararlanmak isteyen BES’e akın etti! Kaç kişi başvurdu?

Yüksek getirisine yüzde 30 oranında devlet katkısı eklenince yıl sonunda Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yoğun talep adeta patladı.

Asgari ücretteki artış borsadaki şirketleri etkileyecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücretle ilgili yeni bir soru gündeme geldi: 8 bin 506 TL’lik bu rakam, borsadaki şirketleri etkiler mi?

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasında 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aştığını açıkladı.

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu yana fon büyüklüğünü 17 kat, katılımcı sayısını 4,5 kattan fazla artırdı.

BES’lilere kredi kolaylığı geliyor

BES'teki katılımcıların finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi imkanı sağlanacak.

BES’ten emekli olanların sayısı artıyor! Fon büyüklüğü 357 milyar lirayı geçti!

BES'teki katılımcıların fon tutarı ile birlikte devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü 331 milyar 73,3 milyon TL’yi otomatik katılım ile sisteme dahil olan kişilerin toplam fon büyüklüğü ise 26 milyar 841,2 milyon TL’yi buldu. İşte detaylar…

BES’te yeni düzenlemenin sinyali geldi! BES’e katılan herkesi ilgilendiriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni düzenleme ve teşviklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Nebati, BES'in, dünyadaki benzer emeklilik sistemleriyle kıyaslandığında devlet olarak sağlanan en cömert teşviklerden biri haline geldiğini vurguladı.

Enflasyonun üzerinde getiri BES'in cazibesini artırdı, sistemde 358 milyar lira birikti

Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Benli 2023 yılı hedefleri olan 17 milyon BES'li ve 500 milyar lira fon büyüklüğü hedefine çok daha erken ulaşacaklarını belirterek vatandaşın tasarrufun merkezine BES'i aldığını söyledi.

BES’te neler oluyor? 14 milyon kişi BES’e katıldı şimdi satılığa çıkarıldı

Devletin zorunlu kıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi 14 milyon katılımcıya ulaşırken Hollandalı NN Hayat ve Emeklilik A.Ş. kapsamındaki bireysel emeklilik portföyünü satmaya hazırlanıyor. İddiaya göre şirketler BES’i Özyeğin ailesinin yönettiği Fiba Emeklilik Hayat A.Ş.'ye satmak için görüşüyor.

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BES’te avans kullanımından, yaş sınırına kadar birçok yapılmıştı. Yapılan yenilikler ile BES, çalışanlar için daha cazip hale gelirken, sistemden çıkanların da yeniden BES'e katılabileceği açıklandı.

BES şirketleri Haberi

BES şirketleri

Bireysel emeklilik sektörünün 2015 yılı gerçekleşmesi ve 2016 yılı beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, 18 Aralık 2015 tarihi itibarıyla Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcı sayısının 5 milyon 976 bin 412'ye ve toplam fon miktarının 47 milyar liraya ulaştığını söyledi. Bostan, toplam fon birikiminin yaklaşık 4,8 milyar lirasının devlet desteği, 42 milyar 275 milyon lirasının vatandaşların kendi birikimi olduğunu ifade etti. 


HEDEF 7 MİLYON KATILIMCI 


Söz konusu dönemde katkı payı tutarı 36 milyar 433 milyon TL olarak gerçekleşirken, yatırama yönelen tutarın ise 35 milyar 867 milyon TL'ye çıktığını dile getiren Bostan, her yıl hızlı büyümesini sürdüren sektörün, 2016 yılında 7 milyon katılımcı sayısına ve devlet katkısı ile 60 milyarlık liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade etti.


Yatırımı teşvik...