07 / 05 / 2024

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Eşbaşkanı Tahir Berrakkarasu

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Eşbaşkanı Tahir Berrakkarasu

İstanbul Beyoğlu’nun popüler eğlence adresi Asmalımescit’ te ünlü mekânlar kapanıyor. Dışarıdaki masaların kaldırılmasıyla müşteri kaybeden işletmelerin ciroları hafta içi yüzde 80’ e varan oranda düştü.

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu'nun kentsel dönüşüm ve tapu sorununu mahalle mahalle ele alacağız!

Yerel seçim sonrası ilk ziyaretini Beyoğlu Belediyesi Başkanı İnan Güney’e yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu’nun kentsel dönüşüm ve tapu sorunları olduğunu ve bunları mahalle mahalle ele alacaklarını söyledi.

1934 yılında Beyoğlu sokakları bütçe yetersizliğinden berbat haldeymiş!

1934 yılında Beyoğlu sokakları, bütçe yetersizliğinden dolayı berbat haldeymiş. Bütçe darlığı dolayısıyla belediye yol inşası için şubelerine çok az tahsisat ayırmıştı, Beyoğlu'nda bundan nasibini aldı. İşte detaylar...

1938'de otel, kaplıca ve eğlence merkezlerinden alınan kazanç vergileri yarı yarıya düşmüş!

1938 yılında eğlence yerleri, kaplıca ve otellerden alınan kazanç vergilerinde yüzde 50 indirime gidilmiş.

S4 Gıda Müzik Organizasyon Eğlence Prodüksiyon Turizm İnşaat Pazarlama San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

S4 Gıda Müzik Organizasyon Eğlence Prodüksiyon Turizm İnşaat Pazarlama San.Ve Tic.Ltd.Şti. Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Süha Altay tarafından kuruldu.

S4 Gıda Müzik Organizasyon Eğlence Prodüksiyon Turizm İnşaat Pazarlama San.Ve Tic. Limited  Şirketi kuruldu!

S4 Gıda Müzik Organizasyon Eğlence Prodüksiyon Turizm İnşaat Pazarlama San.Ve Tic. Limited  Şirketi Beyoğlu’nda100 bin TL sermaye bedeli  ile Süha Altay tarafından kuruldu.

Beyoğlu Belediyesi'ne emlak vergisi tepkisi!

Beyoğlu Belediyesi emlak vergisine yüzde 45 zam yapmak istiyor. İlçe sakinleri ise bu zammı onaylamıyor. 

Beyoğlu'nda inşaattan düşen işçi yaralandı!

Beyoğlu'nda işe başlığı ilk günde üçüncü kattan inşaattaki çukura düşen 56 yaşındaki Hayrettin Şahin, hayatını kaybetti.

Beyoğlu Belediyesi'nden riskli yapılarla ilgili önemli karar!

İstanbul Beyoğlu Belediye Meclisi'nde ilçe genelinde bulunan riskli yapılarla ilgili mevcut imar planlarına eklenmek üzere hazırlanan Plan Notu Teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Gürkan Eğlence Hizmetleri Ve Organizasyon Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürkan Eğlence Hizmetleri Ve Organizasyon Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Gürkan Kılıç tarafından kuruldu. 

Beyoğlu Belediyesi'nden 'arazi tahsisi' açıklaması! 

Beyoğlu Belediyesi'nden, İBB arazisinin Beyoğlu Belediyesine usulsüz tahsis edildiği yönündeki haberlere ilişkin açıklama yapıldı. Beyoğlu Belediyesi, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Kardelen Eğlence Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardelen Eğlence Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Ülgen tarafından kuruldu.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Eşbaşkanı Tahir Berrakkarasu Haberi

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği Eşbaşkanı Tahir Berrakkarasu

Günde ortalama 5 bin kişinin ziyaret ettiği, hafta sonları 15 binin üzerinde tüketicinin harcama yaptığı Beyoğlu’nun Asmalımescit Mahallesi’nde mekânlar bir bir kapanmaya başladı. 


2011’in sonlarında dışarıda masa yasağının devreye girmesiyle müşteri kaybeden pek çok işletmenin gardı son 1 yıl içinde düştü. Bunların en ünlüsü, Issız Adam filminin çekimlerine de ev sahipliği yapan Leblon. 


Geçtiğimiz hafta Leblon’u kapattığını açıklayan mekân sahibi ünlü Şef Arda Türkmen de masa sandalye yasağıyla semtin ziyaretçi kaybettiğini ve geçmişteki ahengi tekrar yakalayamadığını söylemişti. 


Sosyal medyada bir açıklama yayımlayan Türkmen, Leblon’un uzun süredir her manada direndiğini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:


“Sokaklardaki masa sandalyelerin kaldırılmasıyla ilgili karar, sadece Leblon’un değil, mahalledeki bütün müesseselerin işlerini, popülaritelerini, şartlara dayanma kapasitelerini her gün adeta bir salam gibi ince ince kesmeye başladı. Önce olayı kabullenemeyenler...