02 / 05 / 2024

beyoğlu Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi

beyoğlu Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” öğrencileri, Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor. Gezip gördükleri yerleri farklı açlardan bakarak resme döküyorlar.

Migros ilk mağazasını 1957'de Beyoğlu'nda açmış!

Migros ilk sabit mağazasını 1957 yılında Beyoğlu'nda, ikinci mağazasını ise Beyazıt'ta açmış.

10 yıl içinde paraya para demeyecek meslekler! Yeni nesil bu mesleklere yönelin! 

Yapay zeka günümüzün en güçlü teknolojilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Yaşadığımız teknoloji çağında iş dünyasını da ayrıda derinden etkilemeyi de sürdürüyor. Yeni nesil meslke grupları yapay zeka ile şekilleniyor. Bu meslekleri yapanlar çok kazanacak!

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Beyoğlu 1/5000 ölçekli plan notu askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu, Sütlüce, Dolapdere, Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda yer alan Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.07.2023 tasdik tarihli Plan Notu İptaline ilişkin değişiklik askıya çıkarıldı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

Öğretmenlere kira yardımı 10 bin TL’mi oluyor?

Yaşadığımız ekonomik kriz ve son zamanlarda artan faiş fiyatlar ile birlikte öğretmenlerimizin desteğe ihtiyacı olduğu çok net açık bir durum. Bu durumda da kira yardımına dair bir gündem yaratıldı. İşte ayrıntılar...

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm hızlanıyor: Emlak Konut GYO da proje geliştirecek!

İstanbul'da olası deprem karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları Beyoğlu ilçesinde de tüm hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Yıldız, kentsel dönüşüm çalışmalarının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut ve belediyenin birlikte yapacağını aktardı.

Beyoğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Taahhüt Ve Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Yıldız ve Evliya Yıldız ortaklığında kuruldu.

Beyoğlu Camiikebir Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Camiikebir Mahallesi, 3585 Ada 4 Parsel İle Yol Ve Bir Kısım Tescil Dışı Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

A101'de Nisan bombaları başladı! Ayçiçek yağında çılgın indirim! Fiyatlar dip yaptı

A101 market 4,5 litre ayçiçek yağında Nisan ayına özel kampanyasını ilan etti. Yaşadığımız zamlı süreçlerde büyük indirimler sunan A101 Vatandaşın yoğun ilgisine mazhar oldu kampanyanın detayları haberimizde.

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

Merakla beklenen kritik veri açıklandı! Deprem ekonomiye de etki etti

Yaşadığımız Kahramanmaraş depreminin akabinden Şubat ayı içerisinde, ihracat geçtiğimiz senenin Şubat ayına göre yüzde 6,4 düşüş yaşayarak 18 milyar 638 milyon dolara geriledi.  İthalat ise şubatta yüzde 10,6 artışla 30 milyar 833 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. 

beyoğlu Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi Haberi

beyoğlu Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi

Beyoğlu Belediyesi Turabibaba Kütüphanesi’nde eğitim alan “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” öğrencileri, Beyoğlu’nu yeniden inşa ediyor. Gezip gördükleri yerleri farklı açlardan bakarak resme döken çocuklar, hayallerindeki Beyoğlu’nu renklendirerek gerçekleştiriyor. 


Beyoğlu Belediyesi, çocuklar ile yaşadıkları mekanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirmek amacıyla Turabibaba Kütüphanesi’nde “Yaşadığımız Kent Çocuk Dostu Olsun Atölyesi” kurdu. Şehir ve Bölge Planlamacısı Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇakırerÖzservet, koordinatörlüğünde yürütülen atölye; 15 kişilik öğrenci kadrosu ile grup veya bireysel olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çocuklar çalışmalarını yapmadan önce Beyoğlu’nun farklı mekanlarını geziyor. İlçeyi gezen çocuklar daha sonra dev kartonlar üzerinde nasıl bir çevrede yaşamak istediklerini çizip boyuyor.


Çocuklarda sanal mekanın daha güçlü olduğunu bu nedenle gerçek mekanlardan uzaklaştıklarını söyleyen Eğitmen Yasemin ÇakırerÖzservet, “Çocuklar oyun alanlarının yetersiz olması nedeniyle gerçek mekanlara çıkamıyorlar. Bu yüzden...