30 / 04 / 2024

bina güçlendirme çalışmaları

bina güçlendirme çalışmaları

Deprem kuşağında bulunan Türkiye'de, eski yöntemlerle mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış binalar büyük risk taşıyor. Buna karşın bu yapıların yeniden yıkılma süreci oldukça uzun ve maliyetli. Bina güçlendirme çalışmalarıyla binanın performans seviyesini yükseltmek ve iyileştirmek mümkün.

Yıkım yerine güçlendirme yapılmalı!

Türkiye Deprem Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper, TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunda yaptığı konuşmada mevcut binalarda depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Orta hasarlı binalarımıza güçlendirme yapılarak girilebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki depremde orta hasarlı olduğu belirlenen binalara güçlendirme yapılarak girilebileceğini belirtti.

İnşaat sektöründe yeni dönem: Yapılar artık akıllı metodojiler ile güçlendirilecek!

İnşaat teknolojilerinin öncü temsilcilerinden Hilti, özellikle de güçlendirme çalışmalarında öne çıkan ürün gamıyla Türkiye’deki projelere çözüm ortaklığı yapıyor. Hilti mühendislik ekibi ise yapı sistemlerinin depremlerde nasıl davrandığını analiz etmek için kapsamlı sismik araştırmalar gerçekleşti

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor!  

KİPTAŞ "İstanbul Yenileniyor" projesi kapsamında bina güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Evini depreme karşı güçlendirmek isteyen İstanbullular dikkat! KİPTAŞ duyurdu: İstanbul Yenileniyor...

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Kuyumculuğun başkentinden güzel haber! Kahramanmaraş'taki kuyumcukent 6 ay sonra üretime başlıyor

Deprem sonrasında büyük hasar alan Kahramanmaraş'taki Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi, yapılacak güçlendirme çalışmalarından sonra 6 ay sonra tekrar üretime başlayacak.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…

Bina güçlendirme kredisi kullanacaklar dikkat! 

İçerisinde yaşadıkları binaları deprem riskine karşı dayanıklı hale getirmek isteyen vatandaşlar Bina Güçlendirme Kredisi’nden faydalanabiliyor. Bina güçlendirme kredisi kullanacakların imdadına yetişen 'Olayın Kolayı' asistanlık hizmeti de sunuyor...

Memurlara Temmuz'da yapılacak zam tutarı belli oldu! 3600 ek gösterge çalışmasıyla 14 bin lirayı aşacak

Milyonlarca memurun maşlarında ek artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge çalışmalarından son düzlüğe girildi. Memurlar 3600 ek göstergenin çalışma barışını bozacak şekilde yasalaşmasından endişe ediyor. Öte yandan düzenlemeyle maaşlara yansıyacak zam oranı belli oldu.

Hükümetin 3600 ek gösterge çalışmasındaki maaş detayı ortaya çıktı! Devletin iki numaralı ismi açıkladı

Hükümet öğretmen, polis, hemşire din görevlisi gibi memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge çalışmalarında sona doğru yaklaştı. Hemşireler, diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacak. Çalışmadaki son durumu Binali Yıldırım açıkladı.

İstanbul depremi için ayrılan bütçe millet bahçelerinin gerisinde kaldı!

TOKİ’nin İstanbul’un üç farklı ilçesinde inşa ettireceği millet bahçeleri için ayrılan toplam kaynak, deprem güçlendirme çalışmaları için ayrılan 800 bin TL’yi geçti ve 96,8 milyon TL oldu.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

KİPTAŞ We Haliç projesinde zemin güçlendirmeleri yapılıyor!

İBB iştiraki olan KİPTAŞ tarafından yapımı üstlenilen We Haliç kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projede zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor. 

bina güçlendirme çalışmaları Haberi

bina güçlendirme çalışmaları

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de eski yöntemlerle mühendislik hizmeti alınmadan yapılmış binalar büyük riske sahip. Buna karşın bu binaların yeniden yıkılma süreci de son derece uzun ve maliyetli. Bina güçlendirme çalışmalarıyla yapının performans seviyesini yükseltmek ve iyileştirmek de mümkün olabiliyor.
 
Bina güçlendirme çalışması yaptırmak isteyen vatandaşlar tarafından kentsel dönüşüm, bina tadilatı ve güçlendirme kavramı çoğunlukla karıştırılıyor. Kulaktan kulağa dolaşan yanlış bilgilerin en az depremin etkisi kadar riskli olduğunu dile getiren MAPEI Genel Müdürü Selman Tarmur, bina güçlendirme konusunda doğru bilinen 5 yanlışı şu şekilde sıraladı:
 
YANLIŞ 1:
BİNA GÜÇLENDİRME YERİNE BİNAYI YIKIP YENİDEN YAPMAK DAHA AZ MALİYETLİDİR.
 
DOĞRU:
YIKIP YENİDEN YAPMAK YERİNE BİNA GÜÇLENDİRMESİ ÇOK DAHA UYGUN MALİYETLİDİR.
 
Çoğu ev sahibi bina güçlendirme yerine yıkıp...