01 / 05 / 2024

binalarda ekb zorunluğu

binalarda ekb zorunluğu

Mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunluluğuna rağmen, EKB alan bina sayısı ancak 350 bin 12 adet oldu. Serkan Emin, “2017 yılına yaklaşırken EKB alımlarının hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

İstanbul depreme ne kadar hazır? Korkutan rakamlar ortaya çıktı! Zorunlu ama çoğu konutta yok!

Türkiye deprem ülkesi. Depremleri can ve mal kaybı olmadan atlatabilmek için güvenli binalar aranırken öte yandan da zorunlu deprem sigortasının yapılması da gerekiyor. İstanbul'da zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların sayısı ortaya çıkarken rakamlar korkuttu. İşte ayrıntılar...

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından binaların depreme dayanıklı olması konusunda en çok konuşulan ayrıntılardan bir tanesi radye temel olmuştu. Batman'da betonarme yapılarda radye temel ile ilgili yeni bir karar alındı. Batman'da betonarme yapılarda radye temel artık zorunlu

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Türkiye genelinde onbinlerce iş yerine POS cihazı bulundurma zorunluluğu geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde iş yerlerinde artık POS cihazı bulundurmak zorunlu olacak. Peki bu yeni uygulama ne zaman başlayacak?

Bu binalarda oturanlar aman dikkat! 1 Ocak’tan sonra resmen zorunlu olacak!

Yılbaşından sonra pek çok yenilik geliyor. Bazı yapılar içinde karar verildi. 1 Ocak’tan sonra zorunlu hale gelecek. İşte detaylar!

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

İstanbul’daki binalardan alınan karot örneklerinden 2 bin yıllık deniz kabuğu çıktı!

İstanbul'daki binalardan alınan karot örneklerinin incelendiği laboratuvarda 2000 yılından önce yapılan binalarda deniz kabuğu görüldü.

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

binalarda ekb zorunluğu Haberi

binalarda ekb zorunluğu

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almanın zorunluluğuna ve bu konuda tanınan sürenin daralmasına rağmen, Türkiye’de Aralık 2015 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı ancak 350 bin 12 adedi buldu.  Böylece EKB alan bina sayısı, 9 milyon adede yaklaştığı tahmin edilen yapı stoku içinde yüzde 5’in altında kaldı. 


BES Enerji kurucu ortaklarından Serkan Emin, mevcut binaların 2017 yılına kadar EKB almasının zorunlu olduğunu belirterek, “Bu durumda milyonlarca binanın bir yıl içinde EKB eksiğini tamamlaması gerekiyor. Her konuda olduğu gibi EKB konusunda da son dakikacıyız. Biz 2017 yılına yaklaşırken EKB alımlarının hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, 2015 yılı sonu itibariyle 329 bin 62 adet yeni binanın EKB aldığını, ama mevcut binalarda sürecin hala çok yavaş ilerlediğini belirten Serkan Emin,...