22 / 07 / 2024

boğazın kedili yalısı

boğazın kedili yalısı

Boğaz'ın gözde yalıları arasında bulunan Kedili Yalı (Fatma Yaşa Yalısı) 95 milyon TL bedel ile satışa sunuldu. Kedili Yalı 6 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip. 

1941'de Boğaz'daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

1941 yılında Boğaz'ın yeni planına göre, Boğaz'da birbirine bitişik ev ve iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş.

İstanbul Boğazı'nda satılık yalı furyası! Fiyatlar 6 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında! 

İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan 40'tan fazla yalı satılık durumda. Son dönemde daha çok ‘Baba yalı’ denilen fiyatı 100 milyon dolara kadar yükselen üst segment ile ‘yalıcık’ denilen fiyatı 6-16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar satış bekliyor. İşte detaylar...

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Boğaz'ın yüzük taşı 50 milyon dolara satışta!

İstinye'de, Nidapark İstinye projesinin hemen yanı başında, Lis't ve Panavia projelerine komşu, yola cepheli, 685 metrekarelik arsa satışa çıktı. Boğaz manzaralı arsa için 50 milyon dolar isteniyor. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

boğazın kedili yalısı Haberi

boğazın kedili yalısı

Boğaz'ın gözde yalılarından biri daha satışa sunuldu. 1850 yılı yapımı yalı ikinci derecede tarihi eser konumunda. 6 bin 500 metrekare büyüklüğü sahip Kedili Yalı (Fatma Yaşa Yalısı) için belirlenen bedel 95 milyon TL.

Bir rivayete göre padişahın ressamı, kedileriyle bu yalıda yaşıyormuş, diğer rivayete göre ise bir öğretmen ailesi ile bu yalıda kedileri ile yaşamış. Yalı sarayların tam karşısında ,Kuzguncuk'ta tüm boğaza hakim konumda. Bodrum ile birlikte toplam 4 katlı olan yalının rıhtım uzunluğu ise 11 metre olarak açıklandı.

İKİ KÖPRÜ ARASINA YOĞUN İLGİ

Anılan yalının satış sürecini başlattıklarını aktaran Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "İstanbul Boğazı'nda yer alan en pahalı yalılar, iki boğaz köprüsü arasındaki hareketli alanda yer alıyor. Çünkü bu alan, Boğaz'ın en aydınlık ve en hareketli bölgesi… Bu...