03 / 01 / 2025

Boğazın kirlilik oranları

Boğazın kirlilik oranları

1991 yılında, 19 meslek odası ve 4 sağlık kuruluşunun üyelerinden oluşan İstanbul Çevre Kurulu'nun raporuna göre, İstanbul Boğazı'nı en çok Boğaz kenarındaki devlet kuruluşları kirletiyormuş.

1941 yılından itibaren Boğaz'da yapılacak evlere 2 kat sınırı getirilmiş!

1941 yılında, Boğaz'ın yeni planına göre bu tarihten itibaren  bahçesiz ve birbirine yapışık ev yapılmamasına ve evlerin 2 katı geçmemesine karar verilmiş. 

İstanbul Boğazı'nın 'kaptan köşkü' kirası ile gündemde! Bu fiyata bir ev alınıyor... 

İstanbul Boğazı'nın kaptan köşkü olarak nitelendirilen, Çengelköy; Boğaziçi'nin Anadolu yakasında Beylerbeyi ile Vaniköy arasındaki koyda bulunan villanın kirası dudak uçuklattı. 

Boğaz'ın en gözdelerinden Burhanettin Sezerar Yalısı 1 milyar 700 milyon TL'ye satılıyor!

Sarıyer Yeniköy’de boğazın en gözde yalılarından 200 yıllık tarihi Burhanettin Sezerar Yalısı  1 milyar 700 milyon TL'ye satılıyor.

1941'de Boğaz'daki evler için yeni imar kararı alınmış: Bitişik ve iki kattan fazla olmayacak!

1941 yılında Boğaz'ın yeni planına göre, Boğaz'da birbirine bitişik ev ve iki kattan fazla ev yapılmasına izin verilmeyecekmiş.

İstanbul Boğazı'nda satılık yalı furyası! Fiyatlar 6 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında! 

İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yer alan 40'tan fazla yalı satılık durumda. Son dönemde daha çok ‘Baba yalı’ denilen fiyatı 100 milyon dolara kadar yükselen üst segment ile ‘yalıcık’ denilen fiyatı 6-16 milyon dolar arasında değişen alt segment yalılar satış bekliyor. İşte detaylar...

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Boğaz'ın yüzük taşı 50 milyon dolara satışta!

İstinye'de, Nidapark İstinye projesinin hemen yanı başında, Lis't ve Panavia projelerine komşu, yola cepheli, 685 metrekarelik arsa satışa çıktı. Boğaz manzaralı arsa için 50 milyon dolar isteniyor. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!

İstanbul'un Boğazı'nda bulunan yalıların yeni sahiplerini bekliyor. Satışa sunulan yalıların fiyatı 7.5 milyon ila 150 milyon TL arasında değişiyor. 

Boğazın kirlilik oranları Haberi

Boğazın kirlilik oranları



Atıklar ve atıksular kontrolsüz olarak İstanbul Boğazı'na akıtılıyor


19 meslek odası ve 4 sağlık kuruluşunun üyelerinden oluşan İstanbul Çevre Kurulu'nun raporuna göre, İstanbul Boğazı'nı en çok devlet kuruluşları kirletiyor.

   

İSTİHBARAT SERVİSİ


   MİMARLAR, kent planlamacıları, kimya, makine, elektrik, metalurji, jeofizik mühendisleri, doktorlar, eczacıların ortaklaşa yaptıkları çalışma sonunda hazırlanan raporda, Boğaz'ın ağırlıklı olarak devletin fabrikaları tarafından kirletildiği ileri sürüldü. Hazırlanan raporun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de bildirilmesine karşılık bir sonuç alınamadığı ifade edildi. İstanbul Mimarlar Odası'nda araştırmada bulunan Abdülselam Suvakçı, Boğaz'ın kenarındaki devlet fabrikalarının denizi kirlettiğini, bu arada Tuna Nehri'nin Karadeniz'e döküldükten sonra, Marmara'yı da etkilediğini belirtti.