04 / 05 / 2024

Boğazın kirlilik oranları

Boğazın kirlilik oranları

1991 yılında, 19 meslek odası ve 4 sağlık kuruluşunun üyelerinden oluşan İstanbul Çevre Kurulu'nun raporuna göre, İstanbul Boğazı'nı en çok Boğaz kenarındaki devlet kuruluşları kirletiyormuş.

 OSB arazilerinin satış değeri Boğaz'daki lüks yalıları bile geride bıraktı!

Organize Sanayi Bölgeleri'nde kira artışları yüzde 150 oranlarına yaklaştı. Bölgedeki metrekare satış fiyatı da Boğaz'daki yalı fiyatlarını aşarken, Marmara Bölgesi söz konusu fiyat artışında açık ara başı çekiyor.

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Boğaz'ın yüzük taşı 50 milyon dolara satışta!

İstinye'de, Nidapark İstinye projesinin hemen yanı başında, Lis't ve Panavia projelerine komşu, yola cepheli, 685 metrekarelik arsa satışa çıktı. Boğaz manzaralı arsa için 50 milyon dolar isteniyor. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası! Teslimler Mart 2025'te!

Satış sürecinin devam ettiği Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası sunuluyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!

İstanbul'un Boğazı'nda bulunan yalıların yeni sahiplerini bekliyor. Satışa sunulan yalıların fiyatı 7.5 milyon ila 150 milyon TL arasında değişiyor. 

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

Yörük Işık 'ın boğaz manzarasını kapatan kaçak kat yıkılacak!

Ünlü fotoğrafçı Yörük Işık'ın sahibi olduğu İstanbul Boğazı manzaralı dairenin karşısına çatı katı dairesi yapıldı. Işık, mahkemeye başvurdu. Mahkeme kaçak olarak yapıldığı tespit edilen dairenin yıkılmasına karar verdi...

Kanal İstanbul, asıl boğazın yerini tutmaz!

Son günlerin en çok tartışılan projesi Kanal İstanbul'da kazmanın bu yıl vurulması bekleniyor. Kanal İstanbul projesinin, ilk etapta beton ve çimento sektörüne hareket getirmesi öngörülüyor. Projenin fiyat anlamında ise boğazın yerini alamayacağı ifade ediliyor.

Boğazın kirlilik oranları Haberi

Boğazın kirlilik oranları



Atıklar ve atıksular kontrolsüz olarak İstanbul Boğazı'na akıtılıyor


19 meslek odası ve 4 sağlık kuruluşunun üyelerinden oluşan İstanbul Çevre Kurulu'nun raporuna göre, İstanbul Boğazı'nı en çok devlet kuruluşları kirletiyor.

   

İSTİHBARAT SERVİSİ


   MİMARLAR, kent planlamacıları, kimya, makine, elektrik, metalurji, jeofizik mühendisleri, doktorlar, eczacıların ortaklaşa yaptıkları çalışma sonunda hazırlanan raporda, Boğaz'ın ağırlıklı olarak devletin fabrikaları tarafından kirletildiği ileri sürüldü. Hazırlanan raporun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de bildirilmesine karşılık bir sonuç alınamadığı ifade edildi. İstanbul Mimarlar Odası'nda araştırmada bulunan Abdülselam Suvakçı, Boğaz'ın kenarındaki devlet fabrikalarının denizi kirlettiğini, bu arada Tuna Nehri'nin Karadeniz'e döküldükten sonra, Marmara'yı da etkilediğini belirtti.