05 / 05 / 2024

borsa istanbulda işlemler durdu mu

borsa istanbulda işlemler durdu mu

Borsa İstanbul, BIST 100'deki kayıpların yüzde 5'e yükselmesinden sonra yine devre kesici uyguladı. 

Cari işlemler dengesi eylül ayında 1.9 milyar dolar fazla verdi 

Cari işlemler dengesi, eylül ayında piyasanın üstünde gerçekleşerek 1,88 milyar dolar fazlalık gösterdi.. Buna göre, net hata ve noksan kalemi eylül ayında 208 milyon dolar olarak kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Akitsiz işlemler ne anlama gelir?

Tapu işlemleri genelde sıkıcı olarak algılansa da aslında oldukça karışık olmayan prosedürlerdir. Bu işlemleri kolayca yönetebilmeniz için sadece dikkat etmeniz gereken bazı  hususlar vardır. Akitsiz işlemler de bunlardan biridir ve tapu işlemlerinde sıkça kullanılan bir terimdir.

İslam Memiş'ten bu defa borsa tahmini! 15 bin puan için tarih verdi

Gelişmelerle birlikte rekor serisine ara veren Borsa İstanbul yeni günde yükselişine ara vermiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul için rekor verdi. Net tarih veren uzman isim, BİST 100'ün 15 bin puana çıkacağını ifade etti.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Ayçiçeğinin maliyeti 15,5 TL, borsalarda 14,5 ile 15 TL! Çiftçiler aman dikkat! Son dakika fiyatlar açıklandı! 

Çiftçiler, ayçiçeğinin maliyetin 15,5 TL olmasına karşın, borsalarda 14,5 ile 15,00 TL arasında işlem gördüğünü belirterek duruma tepki gösterdi. İşte borsa borsa ayçiçek fiyatları 13 Eylül 2023...

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Gayrimenkul işlemlerinden Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı bir son dakika açıklamasında 2023 yılının ilk 6 ayında gayrimenkul üzerine yapılan tüm işlemler vasıtasıyla Hazine'ye 27,4 milyar TL'lik katkı sağlandığını kaydetti.

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Fuzul GYO'da Borsa İstanbul için geri sayım başladı! Fuzul GYO'nun halka arzı ne zaman? 

Fuzul GYO, Borsa İstanbul için gün saymaya başladı. Peki Fuzul GYO'nun halka arzı ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Başkan Şahin: ‘Onaysız işlemlerden banka sorumludur’

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, onaysız işlemlere ilişkin açıklama yaptı. Şahin, müşterinin onayı dışında yapılan işlemler nedeniyle meydana gelebilecek tüm zarardan bankanın sorumlu olduğunu söyledi.

ATM’den işlem yapanlar sakın bu gaflete düşmeyin! Dolandırıcılar kol geziyor!

Bankaların ATM’lerinden gün aşırı milyonlarca kişi işlemler gerçekleştiriyor. Bundan dolayı da ATM'ler, dolandırıcıların en uğrak noktası oldu. İşte, dikkat edilmesi gerekenler!

Gayrimenkullerini satışa çıkaracaklar, noterlerde sistem değişti! Bakın artık nasıl olacak!

Artık isteyenler, ev alım-satım gibi tapu işlemlerini, satış ve devir işlemlerini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecekler. Bu işlemler için gereken tapu harcının hesaplanan miktarına ek olarak, belirlenen ek noterlik ücretini de ödemeleri gerekecek. Bu değişiklikle, tapu işlemlerinde yeni bir dön

Binance’de spot işlemler neden geçici olarak durduruldu! İşte perde arkası

Popüler kripto para Binance'nin spot piyasa sistemindeki hatanın tüm dünyadaki Binance yatırımcıları için yapılan ticaret işlemlerinin durdurulmasına sebep olduğu tasdik edildi.

borsa istanbulda işlemler durdu mu Haberi

borsa istanbulda işlemler durdu mu

Borsa İstanbul, BIST 100’deki kayıpların yüzde 5’in üzerine yükselmesinden sonra devre kesiciyi çalıştırdı. Sputnik News'te yer alan habere göre; Borsa İstanbul, bugüne hızlı satış dalgasıyla başladı ve ardından bir miktar toparlanma kaydetti. Öğleden sonra ise BIST 100’deki kayıp yüzde 5’e ulaştı ve 1800 seviyesinin altına düştü. 

Borsa İstanbul tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Saat 14:39:26 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

BIST 100, son dört işlem gününde toplam 5 defa devre kesiciyi çalıştırdı. 

Borsada işlemler geçici olarak 2. kez...