17 / 06 / 2024

borsadan gayrimenkule yöneliş

borsadan gayrimenkule yöneliş

Faizler düşecek beklentisiyle borsacılar ‘gayrimenkul’ hisselerine yöneldi. BIST GYO Endeksi son 1.5 ayda, 1 yıllık faizin üzerinde artış sağladı. Dolar bazında yaşanan artış yüzde 5 oldu.

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Yatırımcılar, İstanbul'da ticari gayrimenkule yöneldi!

Ticari gayrimenkul yatırımında da hareketlilik devam ediyor. Uzmanlara göre, kentte ticaret devam ettiği sürece, gayrimenkul sektörünün hareketliliği de bitmeyecek.

Çinli otomobil markası Türkiye'de piyasayı ele geçirecek aracı satışa sunuyor! Fiyatı çok uygun

Artaç araç fiyatları vatandaşın bütçesini zorlarken uygun fiyatlı araçlara yöneliş de sürüyor. Türkiye piyasasına giriş yapacak olan Changan Lumin,'den büyük atak geliyor. Hem elektrikli hem de uzun menzilli aracın fiyatı ise oldukça cezbedici duruyor.

Türk Lirası mevduatta faiz oranları yeniden tırmanışta! TL mevduat faizi ne kadar oldu?

Merkez Bankası’nın yabancı para mevduattan, TL mevduata yönelişi desteklemek amacıyla hayata geçirdiği uygulamaların ardından bankalar arasında faiz yarışı yeniden başladı. TL mevduatlarda faizlerin yeniden tırmanışa geçmesi bekleniyor.

Altın fiyatlarındaki sürpriz yükseliş şaşırttı! Yatırımcılar almak için sıraya girdi

Altın fiyatları son dönemde yeniden yükselişe geçti. Gram altının gram fiyatı ve çeyrek altın yükseliyor. Altındaki yükseliş yatırımcıların da altına yönelişini hızlandırdı. Kuyumcularda ise en çok satılan altın çeşitleri de değişti. İşte ayrıntılar...

Galatasaray Başkan Adayı Hamamcıoğlu'ndan Dursun Özbek'in gayrimenkule yönelik projelerine eleştiri!

Galatasaray Kulübünde 11 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan olağanüstü seçimli genel kurulda başkan adayı olan Eşref Hamamcıoğlu, rakibi Dursun Özbek'in kulübün gayrimenkullerine yönelik projelerini eleştirdi.

Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor!

Sosyal bir platform olan Metaverse'de yatırımcılar gayrimenkule yöneldi. Metaverse'de gayrimenkuller kapış kapış satılıyor.

Konut fiyatları 2022'de ne olacak?

İnşaat maliyetlerinin damgasını vurduğu 2021'de düşük arza karşılık yüksek talep ev fiyatlarına tavan yaptırdı. Mevduattan daha iyi getiri gören vatandaşın elindeki altın ve döviz birikimlerini bozdurarak gayrimenkule yönelmesi de stokların erimesini sağladı.

Konut fiyatlarına döviz kuru ayarı!

Konut piyasası son aylarda fazlaca hareketli seyrediyor. Farklı yatırım araçlarından gelir elde edenler gayrimenkule yöneldi. Fakat arzın sınırlı, talebin fazla olması fiyatlara yansırken, kura bağlı maliyet yükselişi de yeni konutları ulaşılabilir olmaktan çıkarıyor...

Enflasyondan kaçan gayrimenkule yöneldi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu'nun gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Enflasyondan kaçan bize geliyor' başlıklı yazısı...

Enflasyondan kaçan konuta yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye’de döviz ve altın gibi yatırım araçlarından karını realize eden ve yüksek enflasyonda parasının değerini korumak isteyenlerin gayrimenkule yöneldiğini, konut talebinde yüksek artış yaşandığını değerlendirdi.

Ev fiyatlarındaki artış 2022'de katlanacak!

Yüksek maliyet ve azalan arzla birlikte fiyatlarda yüzde 100'e ulaşan fiyatlar, yatırımcıları yeniden gayrimenkule yöneltti. Fiyatlardaki yükselişin 2022'de de süreceği beklentisi satışların hızlanmasını sağlandı.

Yatırımcılar yeniden gayrimenkule yöneliyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı sektörle ilgili yaptığı açıklamalarda, "Son dönemde yaşanan kira ve fiyat artışları yatırımcıları tekrar gayrimenkul piyasalarına yöneltti" şeklinde konuştu.

borsadan gayrimenkule yöneliş Haberi

borsadan gayrimenkule yöneliş

Piyasalarda dalgalanma zirveye çıkarken borsa yatırımcıları gayrimenkul hisselerine yöneldi. Halihazırda faizlerin düşeceği beklentisi, gayrimenkul hisselerine olan ilgiyi canlı tutuyor. Ellerinde yüksek stoğu bulunan gayrimenkul şirketleri de yıla hızlı başlarken hisseleri bir buçuk ayda bir yıllık faizin üzerinde performans sergiledi. Artış dolar bazında yüzde 5’in üzerinde oluştu. Borsa İstanbul’da işlem gören 33 gayrimenkul yatırım ortaklığının piyasa değeri toplamda 24 milyar TL’ye çıktı. GYO’lar; ağırlıklı olarak taşınmazlara ve gayrimenkule dayalı projelere yatırım yapabilen halka açık portföy şirketleri konumunda bulunuyor. Bu tür firmaların sermayelerinin asgari yüzde 25’inin halka açılması zorunlu.


Emlak GYO kazandırdı

Baktığımızda, sektörün yüzde 50’sini emlak konut GYO tek başına oluşturuyor. Şirkete ait hisseler, yılbaşından bu yana yüzde 14.8 değer kazandı. Söz konusu oran dolar bazında yüzde 7’ye denk geliyor. Aynı süre...