19 / 05 / 2024

Bu da Çinin Fikirtepelisi

Bu da Çinin Fikirtepelisi

Çin’in Nanning kentinde bir ev sahibi, bölgede inşaat yapan firmayla anlaşamadığı için evini terketmeyi reddediyor. Benzer olay geçtiğimiz yıl kentsel dönüşüm çalışmaları yapılan Fikirtepe'de yaşanmıştı.

Bu da oldu; Taylor Swift konserinde yağan yağmur satışa çıkarıldı! Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız

Gün geçmiyor ki dünyadaki satış çılgınlığı farklı bir boyuta ulaşmasın. Bu kez Taylor Swift konserinde yağan yağmur olduğu iddiasıyla bir kavanoz su satışa çıkarıldı. Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız. İşte detaylar.

PTT'den personel alımı duyurusu! Herkes bu tarihe dikkat etsin, işte detaylar!

PTT 2018’den bu yana personel alımı gerçekleştirmemiş ve bu da ciddi bir personel eksikliğine sebep olmuştu. PTT’de çalışmak isteyen adaylar uzun süredir beklemiş oldukları personel alımı ile ilgili seslerini duyurmaya sosyal medya üzerinden çalışıyor. Personel alımı için bir toplantı düzenlenecek.

Sonunda bu da oldu! İstanbul’da tek oda için 8.500 TL kira istiyor! Duyanın ağzı açık kaldı!

Kira fiyatlarının her geçen gün arttığı İstanbul’da oda kiralama fikri her geçen gün daha da yaygın hale geliyor. Büyükşehirlerde oda fiyatları kiralık konut fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Öyle ki tek bir odanın aylık kirası 8 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

Ete gelen zamlardan sonunda bu da oldu! Askıda et dönemi başladı!

Sosyal yardımlaşma geleneğinin bir örneği olan "askıda ekmek", "askıda fatura" ve "askıda yemek" uygulamalarının ardından, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bir ilk olan "askıda et" uygulaması hayata geçirildi.

Sonunda bu da oldu! Fahiş kira artışı talep eden ev sahibine şok!

Türkiye genelinde enflasyonla birlikte artan kiralara bir de deprem felaketi eklenince, fiyatlar astronomik rakamlara yükselirken, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da artık karakola taşındı.

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplamda 11 kenti etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu ifade etti.

Aile Bakanlığı ödemesi tamam ama bu da çok güzel! Aylık 5.137 TL nakit hesabınıza yatıyor

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemesi alan çok sayıda vatandaş var. Vatandaşlar destek ödemelerinin yanı sıra devlet tarafından sağlanan diğer imkanları da merak ediyor. Devlet tarafından sağlanan çok güzel bir imkan daha var. İşte detaylar...

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

IBM Corp Çarşamba günü, bazı varlık tasfiyelerinin bir parçası olarak 3.900 işten çıkarma duyurusu yaptı ve senelik peşin hedefini kaçırdı, bu da 2022'nin  son döneminde gelir beklentilerinin altında kaldı.

Sonunda bu da oldu, kiraya vermelerde açık artırma sistemine geçildi!

Son dönemlerde özellikle büyük şehirlerde çok fahiş şekilde artan kiralar, birçok insanın İstanbul, Ankara gibi şehirleri terk etmesine neden olurken, bu sefer de, “Yok artık!” dedirtecek bir haber daha geldi.

Sonunda bu da oldu! Artışı önlenemeyen sütte alarm, peynirde dilim dilim dönemi!

Sonunda bu da oldu! Bebek bezi ve maması, zeytinyağı derken şimdi de marketlerde fiyatı aşırı artan süte de alarm takıldığı ortaya çıkarken, peynirde ise dilimle satış dönemi başladı!..

Bu da oldu! Apple... 27 milyon dolar kayboldu!

Son dönemde çalışanlarıyla sorunlar yaşayan Apple bu kez de dolandırıldığına dair haberlerle gündemde. Son dakika haberine göre; eski bir şirket çalışanı, faturaları şişirerek ve parçaları çalarak Apple'ı 27 milyon dolarlık zarara uğrattı. İşte detaylar...

Sonunda bu da oldu! Almanya'dan çok konuşulacak bir önlem daha

Almanya ülke genelinde alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenleri durdururken AVM'ler bu uygulamanın denetlenmesi için birim kurdu.

Bu da oldu! FIFA 23, yanlışlıkla 1 TL'ye satışa çıktı!

Electronic Arts, Hindistan'da büyük bir hataya imza attı. FIFA 23 oyunu ülkede yüzde 99.98 indirimle 4.80 rupi karşılığında satışa çıktı. İşte detaylar...

Bu da Çinin Fikirtepelisi Haberi

Bu da Çinin Fikirtepelisi
‘Çivi ev’ ismi takılan evde oturan Çinli’nin binasının etrafına dev gibi apartmanlar dikildi. Ancak inşaat firması ismi açıklanmayan Çinli ile anlaşmayı başaramadı. Fotoğrafı İngiliz haber ajansı Reuters...