04 / 05 / 2024

bütünşehir yasası ile beldelerin durumu

bütünşehir yasası ile beldelerin durumu

Hükümetin büyükşehirler yasasının ardından bütünşehirler yasası için çalışma yaptığı öne sürüldü. Son düzenlemeyle sayıları 30 olan büyükşehirler dışında kalan tüm şehirleri kapsayacak olan ‘bütünşehir’ düzenlemesi ile tüm belde belediyeleri kapanacak.

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Hakmar’da dana kıyma 119,90 TL’ye, bütün tavuk 57,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 89,90 TL’ye düştü!

Türkiye’nin pek çok kentinde şubesi bulunan Hakmar, yeni aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Hakmar’ın yayımladığı aktüel ürünler kataloğuna göre dana kıyma 119,90 TL’ye, bütün tavuk 57,90 TL’ye, Pril sıvı bulaşık deterjanı 89,90 TL’ye düştü. İşte Hakmar 16 Kasım 2023 fiyat listesi...

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi. İşte Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları...

A101'de indirim resmen başladı! Toz şeker 5 kg 135 TL'ye, domates salçası 28 TL'ye, bütün piliç et 52 TL'ye düştü!

A101'in indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda A101'de Toz şeker 5 kg 135 TL'ye, domates salçası 28 TL'ye, bütün piliç et 52 TL'ye satılacak.

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! Canlı canlı resmen açıkladı! Bütün emekliler hemen baksın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde... Recep Tayyip Erdoğan, 15 milyon emekliyi etkileyen haberi canlı canlı resmen açıkladı... Bütün emekliler hemen baksın...

Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü!

Migros Market haftanın indirimli aktüel ürünlerini duyurdu. İndirim kapsamında Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü.

Bütçe dostu Samsung Galaxy A54 A101'de! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

A101, Türkiye'nin önde gelen marketlerinden biri olarak bütçe dostu Samsung Galaxy A54'ü müşterileri için satışa sunuyor. Sakın bu fırsatı kaçırmayın! Hemen bakın... İşte bütün ayrıntılar...

En iyi fiyat Migros’ta! Dana fırınlık kaburga 276 TL, dana ızgaralık ciğer 200 TL, hindi bütün but 100 TL...

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden Migros’un 28 Nisan aktüel ürünler kataloğu paylaşıldı. Migros’ta 28 Nisan tarihinde dana fırınlık kaburga 275,90 TL’ye, dana ızgaralık ciğer 200 TL’ye, hindi bütün but 100 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta 28 Nisan’da başka hangi ürünler indirimde?

Bütçe dostu Realme C21 Nisan fiyatı merak ediliyor! İşte 26 Nisan 2023 fiyat listesi

Hepsi Burada'nın Nisan ayı kampanyası içinde 'Realme C21Y' modeli bulunuyor. Realme C21, yenilikçi özellikler sunmasa da, uygun fiyatlı bir telefon olarak bütçe dostu olması ile tercih edilen bir modeldir. peki 26 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

bütünşehir yasası ile beldelerin durumu Haberi

bütünşehir yasası ile beldelerin durumu

Adıyaman ve Ağrı pilot il olacak ve uygulama ilk olarak bu illerde hayata geçirilecek. Düzenleme Meclis'ten geçerse 2019'da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak. 


Büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek. 


AMAÇ HİZMETİN VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMAK

Önümüzdeki yılda uygulamaya konulması beklenen düzenlemeyle hedeflenen amaç, hizmetlerin verimliliğini artırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirlendi. 


DÜZENLEMEYLE BÜTÜNŞEHİR OLACAK 51 İL

Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan,Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak,...