16 / 05 / 2024

büyük konut vergisi

büyük konut vergisi

TBMM'ye sunulan yeni gelir vergisi tasarısına göre kentlerdeki arsa sahiplerine vergi sürprizi çıktı...

Sakarya Büyükşehir'den yüzde 10 indirimle konut fırsatı! 20 bine yakın başvuru geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce 15 Kasım tarihinde başvurularını kabul etmeye başladığı KONUT A.Ş Projesi için süresinin 15 Aralık Cuma günü son bulacağını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece satılık değil kiralık konut da üretecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentteki konut sorununa çözüm üretecek sosyal konut projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Gaziantep Büyükşehir'den konut imarlı 2 arsa! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey'de yer alan konut alanı imarlı iki arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış fiyatı dudak uçuklattı.

İşçilerin büyükşehirlerden en büyük göç nedeni konut ve kira!

Kredi faizlerinin düşük, paranın bol olduğu dönemde talep de fazla olunca konut fiyatlarının arttığını söyleyen Hürriyet gazetesi Köşe Yazarı Sefer Levent, bugünkü yazısında işçilerin en büyük göç nedeninin konut ve kira fiyatları olduğunu söyledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

'Büyükşehirlerdeki yüksek konut fiyatları memurların bütçelerini olumsuz etkiliyor'!

Konutta arzın talebi karşılayamaması konut fiyatlarını arttırdı. Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, özellikle büyükşehirlerde görev yapan memurlar için konut, yemek, ulaşım gibi konularda düzenlemelerin yapılması çağrısında bulundu.

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

Konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yolda! Sigortalarda fiyatlar değişiyor!

Yeni yılla beraber, pek çok kalemde olacağı gibi sigortalara da zam gelecek. Ancak deprem nedeniyle oluşan maliyet artışı sebebiyle bu yıl konut, sağlık, kasko poliçelerine büyük zam yapılması planlanıyor. İşte detaylar...

Kentlerden köylere göçün en büyük nedenleri: Daha iyi konut ve yaşam koşulları!

2020'den beri İstanbul'dan göç edenlerin sayısı kademeli olarak artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre, büyük kentlerden göçün temel nedenleri arasında “daha iyi konut ve yaşam koşulları” geliyor.

Gaziantep Büyükşehir 222 milyon TL'ye ticaret, turizm ve konut imarlı arsa satacak! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan ticaret, turizm ve konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış bedeli 222 milyon TL olarak belirtildi.

büyük konut vergisi Haberi

büyük konut vergisi

TBMM'ye sunulan yeni gelir vergisi tasarısına göre konutta 500 metrekare üzerine çifte vergi geliyor. Binalarda arsa sahibine düşen kapalı alan 500 metrekareyi aşarsa yüzde 18'e kadar KDV ödenecek ve vergi ikiye...