01 / 05 / 2024

Büyük konuta rağbet arttı

Büyük konuta rağbet arttı

Kurtköy bölgesi 1+1 konutlara doydu. Bölgede gelişen iş kolları tüketicinin küçük daire talebini büyüklere yöneltti. Bu nedenle birçok projede 1+1 konuttan ziyade büyük daireler üretilecek

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Büyük Marmara depremine karşı camilerde deprem düzenlemesi: 25 metrenin üzerindeki minareler tıraşlanıyor

Marmara'da beklenen büyük depreme karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan kararla cami minarelerinin depreme karşı dayanıklı hale getirilecek. 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Büyükşehir belediyesi 11 iş yerini kiraya verecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit, Karamürsel, Körfez ve Kandıra'da yer alan 11 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. 

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Migros'tan büyük atak! Ayçiçek yağı dip seviyeyi gördü

Ayçiçek yağına dev indirim Migros'tan geldi. 4 litre ayçiçek yağının raflardaki satışa sunulan ücreti resmen geriledi. 119 TL'den satışa sunulan 4 litre ayçiçek yağına rağbet hayli büyük oldu. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Hasar büyük: Türkiye'de 1 milyon yeni konuta ihtiyaç var!

6 Şubat günü büyük deprem yaşayan 10 vilayet büyük bir enkaza dönüşürken Ekonomim.com köşe yazarı Sadi Özdemir köşe yazısında Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas'ın değerlendirmelerini kaleme aldı.

MSI'a büyük ilgi! Bu bilgisayar çok konuşulacak

5 - 8 Ocak tarihleri arasında yapılacak , dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023'te her firma kendi yeni ürününü tanıtacak. Bu firmalardan biri de MSI. Yeni tanıtılacak olan dizüstü modeline şimdiden rağbet çok fazla.

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.

İstanbul'da ekmeğe büyük zam geldi Halk Ekmeğin kaç liradan satılacağı belli oldu

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Ağustos ayına kadar un tedarikçilerine ucuz un satışı yapacağını açıklamasına rağmen İstanbul'da fırıncılar artan maliyetleri gerekçe göstererek ekmeğe büyük zam yaptı. 4 liralık ekmek 5 liraya çıktı. Buna karşın İBB'nin halk ekmeği kaç liradan satacağı belli oldu.

Gazze'de ticari mahalleler ve dükkanlar büyük hasar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne günlerdir gerçekleştirdiği bombardıman sonucunda evler ve sokakların yanı sıra ticari mahaller ve dükkanlarda da büyük hasarlar oluştu.

Büyük konuta rağbet arttı Haberi

Büyük konuta rağbet arttı

Birkaç yıl öncesine kadar yatırım amaçlı konut satın alımlarının yapıldığı Kurtköy, gelişen iş koşulları ile birlikte artık İstanbul'un oturum için öne çıkan yerleşim yerleri arasında yerini aldı. Genellikle yeşil ağırlıklı ve yatay mimarili konut projelerinin bulunduğu bölge geniş sosyal alanları ile şehir merkezine kıyasla tercih sebebi oluyor. Sürekli olarak kapasitesini genişleten Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanı sıra son dönemde birbiri ardına açılan üniversiteler, iş ve alışveriş merkezleri, oteller ile yatırımına başlanan Teknopark İstanbul'un da cazibesini artırdığı Kurtköy'de günlük olarak bulunan kişi sayısı hızla artış gösteriyor. Bu artış da yapım halinde olan metro ve köprü projeleriyle destekleniyor. Bölgede daha önce 1+1 veya stüdyo dairelere talebin canlı olduğunu söyleyen sektör temsilcileri, artık tüketicinin büyük metrekareli daireleri tercih ettiğini söylüyor. 


TÜKETİCİ OTURUM İÇİN ALIYOR 

Still...