29 / 07 / 2024

çalışan anne desteği

çalışan anne desteği

Yasa düzenlemelerine göre devlet tarafından doğum yapan anneye destek veriliyor. Yeni doğum yapan her anneye devlet tarafından 13 bin liraya kadar yardım sağlanıyor.

Emeklilere pazar desteği resmen başladı! 5 bin TL ödemeyi mutlaka alın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere yönelik 5 bin TL'lik "Pazar Alışverişi Desteği Projesi" kapsamında ödemeler resmen başladı. 

Nissan'dan Temmuz kampanyası! Qashqai ve Juke modellerinde 100 bin TL nakit alım desteği! Fırsatı kaçırmayın!

Nissan Türkiye Juke ve Qashqai modellerinde Temmuz kampanyası başlattı. Nissa'nın bu iki modellerinde  100 bin TL nakit alım desteği sunuluyor. Peki Nissan Qashqai ve Juke fiyatı kaç lira?  Nissan Qashqai ve Juke fiyat listesi...

Hükümet düğmeye bastı! Çalışan anneye kira desteği müjdesi!

Doğum oranlarında yaşanan düşüşle beraber harekete geçen hükümet, çalışan annelere yeni destekler için start verdi. Doğum izninin 1 yıla uzatılmasının dışında maaşta iyileştirme, kira ya da kreş desteği gibi formüller de gündeme geldi.

Hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı çalışan anneler dikkat! 3 bin 900 Euro bakıcı desteğine kimler, nasıl başvurabilir?

Çalışan annelere 3 bin 900 Euro destek için başvurular geçtiğimiz günlerde başladı. Peki 3 bin 900 Euro bakıcı desteğine kimler başvurabilir?

Hiç evi olmayana 500 bin TL konut desteği! 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?

Dar gelirli aileler için çalışmalarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hiç evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği sağlıyor. Peki 2024 yılı konut desteği nasıl, nereden alınır?

Hiç evi olmayanlara bakanlıktan 500 bin TL'ye varan konut desteği! Konut desteği nasıl alınır 2024?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği veriyor. Peki Aile Bakanlığı'nın konut desteği nasıl alınır?

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika doğalgaz desteği açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’taki Madenci Anıtı’nda düzenlenen mitingde ücretsiz doğalgaz desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Doğalgaz desteği devam edecek mi? İşte ayrıntılar...

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

32 milyon çalışanı ilgilendiriyor! Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler değişecek...

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu, 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren iş kanunlarında değişiklik için ilk adımı attığını duyurdu.

Doğal gaz desteği ödemeleri başladı! 383 bin haneye 304,5 milyon TL verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada ihtiyaç sahibi olan toplamda 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL doğal gaz tüketim desteği ödeneceğini duyurdu.

Ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi primleri belli oldu...

Ev hizmetlerinde çalıştırılanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödenerek, sigortalanması zorunlu oluyor. Buna göre, asgari ücret zammı ile beraber ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler için ödenmesi gereken primler de yükseldi. İşte, gündelikçi primleri ve ayrıntılar...

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini içeren önerge kabul edildi...

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye önergesi Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildiği açıklandı. Tüm emekliler 5000 TL ikramiye hakkından yararlanacakları kaydedildi. İşte beklenen haberin ayrıntıları...

çalışan anne desteği Haberi

çalışan anne desteği

Yasaların anne hakkını korumasına yönelik düzenlemeleri sayesinde annelerin hayatları kolaylaşıyor. Devlet tarafından anneye ilk çocuk için 300 lira, ikinci için 400 lira ve üçüncü için ise 600 lira ödeme yapılıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; Devletin sağlamış olduğu haklar içinde annelerin doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftalık izin hakkı bulunuyor. Bunun yanında günde 1.5 saati kapsayan süt izinleri de bulunmakta. Çocuk sayısına göre 6 aya kadar ücretsiz izin kullanma hakkı da bulunuyor.

Analık izninin kullanılması halinde 16 haftada geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücretli bir annenin  112 günlük parası en az 8 bin 904 liradır.

Doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise180 gün süreyle yarım gün...