17 / 05 / 2024

Çalışan anneler için bebek evleri

Çalışan anneler için bebek evleri

Hükümet, 0-3 yaş bebekler ile 3-6 yaş çocukların kreşte birlikte bakıma alınması uygulamasını değiştiriyor. Artık 36 ay altı bebekler için 'bebek evleri' kurulacak.

Semt Beytepe AVM için düğmeye basıldı! Ankara'ya 490 milyon TL'lik yeni alışveriş merkezi geliyor!

Semt Beytepe Alışveriş Merkezi için düğmeye basıldı. Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan proje 490 milyon TL'ye mal olacak.

Vatandaşlık için ev alanlar, şimdi satıyor! 5 yıl önce 300 bin dolara alınan ev için fiyatlar 1 milyon doları buluyor! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıların vatandaşlık için Türkiye'den aldıkları evleri satmaya başladığını belirtti. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliler için düğmeye bastı! Müjdeler arka arkaya geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyalarıyla ilgili bazı ayrıntılar ortaya çıktı. Erdoğan emekliler için düğmeye basıyor. İşte ayrıntılar...

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş yeri taşınanlar kıdem tazminatı alabilir mi? 

Milyonlarca çalışanın merak ettiği konulardan biri olan ''iş yerinin taşınması halinde kıdem tazminatı alınabilir mi?'' sorusu yanıt buldu. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, işçilerin merak ettiği soruları tek tek yanıtladı. İşte detaylar...

İŞKUR Ekim ayı için TYP personel alım ilanları duyuruldu! 3 ilde 496 TYP alım ilanları…

İŞKUR, Ekim ayında Valiliğe 496 TYP personeli alım ilanlarını duyurdu. Bu alımlar, geçici bir süre için çalışacak adaylar için yapılacak. Peki, şartlar ve İş İlan numarası ne?

Boşta duran telefonlar için kritik karar: IMEI havuzundan çıkartılarak siyah listeye alınacak!

resmi Gazete'nin bugünkü sayısında sinyal alınamayan telefonlar için kritik karar alındı. Bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alınmayan boşta duran telefonlar IMEI havuzundan çıkartılıp siyah listeye alınacak. İşte detaylar...

Beslenme çantası haftalık en az 192 lira, aylık ise 770 liraya dolacak!

Bugün itibarıyla okullar yeni eğitim-öğretim yılına başlıyor. Çocuklarını okutmaya çalışan veliler için en basit beslenme çantasının maliyeti haftalık en az 192 lira olurken, aylık ise 770 lira oldu.

Kripto para borsası Binance 1.000'den fazla çalışanını işten çıkardı!

Kripto para borsası Binance'den son dakika haberi geldi. Binance 1.000'den fazla çalışanı işten çıkardığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Çalışan anneler için bebek evleri Haberi

Çalışan anneler için bebek evleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özel kreş ve bakım evlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yaptı. 0-3 yaş (36 aya kadar olan) bebekler ile 3-6 yaş (37- 66 ay) arasındaki çocukların kreşlerde birlikte bakım alması uygulamasına son verildi. Yeni düzenlemeyle, 0-36 aylık bebekler, kreş ya da toplumda bebek evi olarak da adlandırabilecek kurumlarda, 37-66 aylık çocuklar ise gündüz bakım evlerinde hizmet alacak. Bakanlık, bebek grubu ve çocukların aynı binada bakılmasının zararlı olduğunu düşünerek böyle bir adım attı. Yeni düzenleme, çalışan ve bebeğini çok küçük dönemde kreşe bırakmak zorunda kalan annelerin 'Çocuğum büyükler arasında sıkıntı yaşar mı?' endişesine de son verecek. Kreşler, yeni eğitim döneminde hizmet verdiği yaş grubuna göre kayıt alacak. 


PARA CEZASI UYGULANACAK 

Düzenlemeye uygun hareket etmeyen kreşlere para cezası ve kapatma...