02 / 10 / 2024

çatı düzenlemesi teklifi

çatı düzenlemesi teklifi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun depremle ilgili İBB Meclis gündemine sunduklarını açıkladığı dört maddeden biri olan kentsel dönüşümün önünü açacak çatı katlarına ilişkin düzenleme reddedildi. AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Prim gününe göre maaş düzenlemesi yolda! Emeklilikte yeni dönem başlıyor...

Emeklilikte prim gününe göre maaş düzenlemesi geldiği kaydedildi. Emekli maaşlarında adaleti sağlamak amacıyla ekonomi yönetimi, iki önemli düzenleme için düğmeye bastığı belirtildi. 

Kiralık ve satılık konutta yeni dönem bugün başlıyor! Doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl işleyecek?

Emlakta doğrulanmış ilan sistemi bugün itibarıyla  başlıyor, 1 Ocak 2025 tarihinde ise tamamen zorunlu olacak. Peki doğrulanmış ilan düzenlemesi nedir, nasıl işleyecek? İşte merak edilenler...

Emlak satışında yeni dönem: 'Doğrulanmış ilan' düzenlemesi yarın başlıyor! İşte 10 soruda doğrulanmış ilan düzenlemesi

Ticaret Bakanlığı'nın, emlak alım satımında kayıt dışı işlemlerin önüne geçebilmek için ilan platformlarında uygulayacağı 'doğrulanmış ilan' düzenlemesi yarın resmen başlıyor. 

Bakan Bolat'tan ev sahiplerine ve emlakçılara uyarı: Emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi nasıl uygulanacak? 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül'den itibaren emlakta devreye alınacak olan "doğrulanmış ilan" düzenlemesi kapsamında verilecek yetkinin sadece ilan için geçerli olacağına dikkat çekti. İşte emlakta doğrulanmış ilan düzenlemesi ile ilgili detaylar...

Kiralık ev ilanları 15 Eylül'de değişiyor! Kiralık ilanları nasıl verilecek? Doğrulanmış ilan düzenlemesi nedir?

Ticaret Bakanlığı, emlak ilanlarında yeni bir dönem başlatıyor. Bu kapsamda 'Doğrulanmış İlan Düzenlemesi' 15 Eylül'de uygulamaya alınacak. Peki kiralık ev ilanları nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Emlak ilanlarında yeni dönem başlıyor! Doğrulanmış İlan Düzenlemesi nedir?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, tüketici güvenliği ve fiyat manipülasyonunu engellemek için 'Doğrulanmış İlan Düzenlemesi'ni hayata geçiriyor. Peki  Doğrulanmış İlan Düzenlemesi nedir?

Emlakta ilan sistemi sil baştan: 10 soruda 'doğrulanmış ilan' düzenlemesi tüm detaylarıyla...

Emlak sektöründe mağduriyetlerin ve fahiş rakamların önüne geçilmesi için yeni düzenleme 15 Eylül'de başlayacak. Peki ilanlarda neler değişecek? Doğrulanmış ilan nedir? İşte 10 soruda "doğrulanmış ilan" düzenlemesi tüm detaylarıyla... 

Proje gayrimenkul yatırım fonu düzenlemesi konuta erişilebilirliği artıracak, kentsel dönüşümü hızlandıracak!

SPK’nın proje gayrimenkul yatırım fonu düzenlemesi yüksek faiz ve fiyat ortamında yatırımcıya fırsat kapısını araladı. Düzenlemenin, konuta erişilebilirliği artırması ve kentsel dönüşümü hızlandırması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

İstanbul'da İBB'ye bağlı metrolara ve İETT otobüslerine ramazan düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Buna göre Ramazan boyunca seferler gece 01.00'e kadar devam edecek.

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Milyonlara 2'nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Erken emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi geldi. 2'nci EYT düzenlemesi kapıda. İşte ayrıntılar...

çatı düzenlemesi teklifi Haberi

çatı düzenlemesi teklifi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir'i yıkan deprem sonrasında tekrar dikkatlerin yöneldiği İstanbul'u güçlendirmek için meclise dört önemli gündem maddesi sunduklarını belirtmişti. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; bu maddeler arasında olan İstanbul İmar Yönetmeliği'nde çatılarla ilgili yapılacak değişiklik önerisi, 11 Kasım 2020 tarihli İBB Meclis gündemine getirildi. 

Meclise gönderilen teklifte, yürürlükteki imar yönetmelikleri kapsamında çatı aralarının etkin kullanılamadığı ve bu durumun ekonomik kayıplara neden olduğuna dikkat çekildi. Kullanıcıların çatı aralarını daha kullanılabilir alanlar yapmak isteklerinin, projesine aykırı uygulamalara sebebiyet verdiği ifade edildi. Kentsel dönüşüm sürecinde bu alanların bağımsız bölüm olarak değerlendirilmemesinin de imar planlarında yoğunluk arttırılmasına yönelik plan tadilatları baskısı yarattığı ifade edildi. 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILACAK”

Teklifte “Kullanışsız, konforsuz çatıların veya çatı arası piyeslerin kullanılır ve konforlu mekanlar haline...