29 / 04 / 2024

çatı masrafları 

çatı masrafları 

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış!

1984 yılında Tüp Geçit ve İstanbul Metrosu için ilk imza atılmış. İstanbul Metrosu ve Tüp Geçit Projesi'nin fizibilite anlaşması, ABD adına Ankara Büyükelçisi'yle yapılmış ve proje masraflarını ABD karşılayacakmış.

Çatı tamiri ortak gider midir?

Ortak alan olan çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor. Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olur? Çatı tamiri ortak gider midir?

Apartmanın çatısı ortak alan mıdır?

Apartman çatısında herhangi bir tadilat ve onarımın yapılması durumunda masrafların kim tarafından karşılanması gerekir? Apartmanın çatısı ortak alan mıdır? Masrafları tüm kat malikleri mi öder?

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Çatı katı kimindir?

Apartman ve site bloklarında en üst kat olan çatı katının kullanım hakkının kime ait olduğu, çatı katına yapılan masrafları kimin ödemesi gerektiği malikler arasında tartışma konusu oluyor. Peki, çatı katı kimindir?

Çatı katı masrafları kime aittir?

Çatı katı, Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan esaslara göre, ortak alanlar arasında yer alıyor. Peki, bir kişinin kullanıma bırakılan çatı katı masrafları kime aittir? Ortak alan niteliğindeki çatı katı masrafı kime aittir?

Refinansman masrafları!

Doğru adımlar atıldığı takdirde kullanıcısı için birçok avantaj yaratan refinansman kredisinin masraflarını iyi hesap etmek gerekiyor. Refinansman masrafları için tıklayın...

Bir ev satın almada hangi masraflar çıkar?

Hayalinizdeki konutu buldunuz ve satın almaya karar verdiniz. Bu noktadan sonra atılması gereken adımları ve özellikle ‘Bir ev satın almada hangi masraflar çıkar?’ sorusunun yanıtını arıyorsanız haberimizi inceleyin…

TOKİ Seyrantepe'nin çatısına finansman olacak!

Galatasaray Türk Telekom Arena'nın çatısını yaptıracak ve TOKİ Galatasaray'a finansman olacak

Binalarda ısının yüzde 25´i çatılardan gerçekleşiyor

Yapılan araştırmalara göre, binalarda ısı transferinin yaklaşık yüzde 25´i çatılardan gerçekleşiyor

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü binasının temeli atıldı

Çorum Orman İşletme Müdürlüğü idare binası ve kompleksinin temeli, törenle atıldı

çatı masrafları  Haberi

çatı masrafları 

Apartman çatı yönetmeliği!

Apartman çatısıyla ilgili yasal esaslar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirlendi. Kanuna göre; çatı katı, kat maliklerinin ortak kullanım alanları arasında bulunuyor. 

Ancak zaman zaman çatı katı, en üst katta yaşayan malik tarafından ilgileniliyor. En üst katta oturanlar istediği durumlarda diğer kat maliklerinden muvafakatname alabiliyor.

Muvafakatnameye rağmen çatı katının tek bir kat malikinin kullanımına verilmesi birçok sorunu beraberinde getiriyor. Örneğin kullanım hakkı kendisinde olmasına rağmen çatı katına yapılacak bir tamirat veya tadilatın masrafları diğer maliklerden istenebiliyor. Böyel bir durum sonucunda kat malikleri tarafından anlaşmazlıklar yaşanabiliyor ve sorunun mahkemede çözümlenmesi bekleniyor.

Apartman çatı yönetmeliği

Apartman çatı yönetmeliği kapsamında şu esaslar yer alıyor:
IV - Ortak yerler:

Madde 4 – Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince...