16 / 05 / 2024

çelik pazarı 2020

çelik pazarı 2020

ABD’den ek vergi üzerine AB’nin kota kararı şoku yaşayan çelik üreticisine, 2021 için en önemli pazardan bir kötü haber daha açıklandı. TÇÜD Genel Sekreteri Yayan, kotaların daha da indirilmesi ile ilgili, “AB’nin serbest ve adil bir ticaret beklentisi yok anlamına gelir” diye konuştu. 

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

ŞOK’ta pazar indirimleri başladı! Tava set 349 TL’ye, çelik kettle 239 TL’ye, borcam dikdörtgen tepsi 99,95 TL’ye düştü!

ŞOK Market, indirim konusunda resmen kesenin ağzını açtı. Buna göre, tava set 349 TL’ye, çelik kettle 239 TL’ye, borcam dikdörtgen tepsi 99,95 TL’ye düştü. İşte 3 Eylül 2023 Pazar ŞOK fiyat listesi...

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Arçelik Android TV’lerde indirim! Mart 2022 fiyat listesi!

Beyaz eşya sektöründe önemli bir pazar payına sahip olan Arçelik, Android Tv'lerde indirim başlattı. 6 mart tarihine kadar geçerli olacak olan bu fırsatı kaçırmayın. Peki Arçelik Android Tv'lerde ne kadar indirim uyguladı? Ayrıntılar haberimizde...

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Türk çelik sektörü pazar çeşitliliğiyle yatırımcılara avantaj sağlıyor!

Türk çelik sektörü, gerek pazar çeşitliliği gerekse artan üretim talepleriyle yatırımcılarına avantajlar sağlıyor.

AB çelik sektörü 2021 yılında tüketimin artmasını bekliyor!

Avrupa Çelik Derneği (Eurofer), Avrupa Birliği'nde (AB) tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2020'de azalan çelik tüketimin bu yıl yüzde 13,3 artacağını belirtiyor.

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 yıl sonu raporu!

Cushman & Wakefield "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yıl Sonu" raporuna göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, yapı izinlerinde yaklaşık iki katı olarak belirgin bir artış kaydedildi.

Ham çelik üretimi 2020'de yüzde 6 arttı!

Türkiye'nin ham çelik üretimi 2020'de önceki yıla oranla yüzde 6 artarak 35,8 milyon ton oldu. 

Servet GYO Çelik Tüzün İş Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Tüzün İş Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Servet GYO Çelik Törün Endüstri Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Törün Endüstri Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

Servet GYO Çelik Özer Endüstri Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Servet GYO, portföyünde yer alan gayrimenkullerden Çelik Özer Endüstri Merkezi'ne ait 2020 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı. 

çelik pazarı 2020 Haberi

çelik pazarı 2020

Avrupa Birliği (AB) 2021 için Türk çeliğine kotayı daha da aşağı düşürdü. İnşaat demirinde 75 bin tonluk ilk çeyrek kotası 58.926 tona, yine 75 bin tonluk ikinci çeyrek kotası ise 59.480 tona çekildi. Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; dünyanın 6'ncı çelik ihracatçısı konumundaki Türkiye, ABD'nin gümrük vergisi ile büyük darbe almış, daha sonra AB Türk çeliğine kota getirmişti. 

Bu son karar ile 2021'de birliğe Türk çelik ihracatı daha da kısıtlandı. Eurofer (Avrupa Çelik Derneği) verilerine göre, 2018 sonu itibarıyla AB'nin çelik ithalatında Türkiye 6.2 milyon ton ile ilk sırada bulunuyordu. Türkiye, ihracatının üçte birinden fazlasını AB'ye gerçekleştiriyorken kotalarla bu oran yüzde 25'e kadar düştü. 

NE SERBEST NE DE ADİL

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, AB'nin çelik sektörünü...