05 / 05 / 2024

Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli

Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli

İznik Gölü çevresini sanayi tesisi kurmaya açan imar planı değişikliğine tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili, Parti Meclisi ve Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli, "2. Cargill vakasıyla karşı karşıyayız" dedi.

Konut kredisindeki sınırlı artış sorgulanmalı! Kentsel dönüşüm ihtiyacına rağmen neden sınırlı kaldı?

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Enerji Komisyonu üyesi Türker Ateş, ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde de çok ciddi artışların olduğuna vurgu yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Milletvekilinden Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Meclis'te yaptığı konuşmasında Özelleştirme İdaresi'nin arazi satışları  ve Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki projesine tepki gösterdi. İşte Erdem'in o açıklamaları...

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Murat Kurum’dan İmamoğlu’na eleştiri: ‘100 bin konutun en fazla 6 binini yaptı!’

Rize'de ziyaretlerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, İstanbul'daki mevcut yönetimin verdiği konut sözünü yediğini söyleyerek, "İmamoğlu, söz verdiği 100 bin konutun sadece 6 binini yaptı" dedi.

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Meclis üyesi son kulisleri açıkladı! Emekli maaşında flaş gelişme!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doçent Doktor Resul Kurt, emekli maaş zammı ile ilgili gündemde yer alan son bilgileri paylaştı. İşte detaylar...

Avrupa Birliği üyesi 15 ülke doğal gaza tavan fiyat istiyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 15 ülke, AB Komisyonu'ndan, ithal doğal gaza tavan fiyat uygulamaya ilişkin plan hazırlamasını istedi.

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Konut kiralarındaki fahiş artışlar engellenecek! Araştırma önergesi verildi!

CHP Antalya Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Çetin Osman Budak, kira yükselişlerinin engellenmesi amacıyla TBMM'de acil olarak atılacak adımların değerlendirilmesinin gerektiğine dikkat çekti. 

Ankapark'a ne kadar para harcandı?

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ankapark'a ne kadar para harcandığını sordu.

Müzeyyen Şevkin'den deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Adana Milletvekili, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Müzeyyen Şevkin, "Hemen, acilen bir Afet Bakanlığı kurulmalı" dedi ve Türkiye'nin deprem riskine ilişkin konuştu.

Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli Haberi

Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli

Türkiye'nin beşinci, Marmara Bölgesi'nin en büyük gölü olan İznik Gölü doğal SİT alanı konumunda olmasına rağmen, yapılan plan değişikliğiyle göl havzası sınırlarında kağıt fabrikası yapılması yolu açıldı. CHP Bursa Milletvekili, Parti Meclisi ve Çevre Komisyonu Üyesi Sena Kaleli, plan değişikliğiyle ağır sanayi hariç, bölgenin her türlü sanayi tesisinin kurulmasına açık hale getirildiğini belirterek, "Plan değişikliğinin uygulanması halinde Bursa, çevre açısından telafisi olmayan, tahribat meydana getiren, toprağını, suyunu ve havasını kirleten, birinci sınıf tarım arazisinin üzerine kurulu 2. bir 'Cargill' vakasıyla karşı karşıya kalacak" dedi. 


ALBAYRAKLAR İÇİN Mİ?'

İznik Gölü Çevre Planı'nda yapılan değişiklikle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından cevaplanması istemiyle Meclis'e soru önergesi veren Sena Kaleli, "Hangi kamu yaran ya da hangi gerekçe doğrultusunda İznik Gölü Çevre...