05 / 05 / 2024

Çevreye verilen zarar çevre sigortası

Çevreye verilen zarar çevre sigortası

Firmaların çevreye verebilecekleri zararlardan dolayı sorumlu olduklarını söyleyen AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, “Kirleten Öder” prensibiyle firmaların ciddi anlamda mali yaptırımlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Tüm çalışanlara bir son dakika uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bunu yapmayan tam tamına 25 bin TL zarar edecek... Acil bakın...

Halkbank'tan Sapphire AVM açıklaması! Sapphire AVM'nin satışından zarar edilmedi!

Halkbank, Sapphire AVM'nin zararına satıldığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından son dakika açıklamasında bulundu. İşte Halkbank'tan o iddialara verilen yanıt...

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

Kripto paralar çevreye zarar veriyor mu? 

Çin'in kripto para madenciliğini yasaklamasının ardından ve Elon Musk'ın kripto paranın enerji tüketimine yönelik yaptığı açıklamalar sonrasında kripto paraların çevreye verdiği zararlar gündeme geldi. 

Komşunun evine verilen zararı kim öder?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam, köyde tarlaya sobadan çıkardığı külü dökmesiyle dayımın 2 katlı ahşaptan olan evinin yanmasına sebep olmuş. Bizden ev yapmamızı istiyorlar. Babamın oturduğu evden başka bir şeyi yok. Maddi durumumuz iyi değil. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Knauf çevre yönetim sistemini inşaat sektörüyle buluşturuyor!

Knauf; doğal kaynak kullanımını düşürmek, toprağa, suya, havaya verilen zararın minimum seviyey indirilmesini planlayan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi belgeli çalışmaları, LEED V4 esasları ve eko-inovasyon faaliyetlerini inşaat sektörüyle buluşturarak daha yeşil bir dünya yaratımına destek veriyor

Kanal İstanbul projesinde çevreye en az zarar verecek güzergah seçildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve "Kanal İstanbul projesinde çevreye en az zarar verecek güzergah seçildi" diye konuştu...

Komşuya verilen zarar konut sigortası kapsamında! 

Konut sigortaları doğal olayların dışında komşulara verilen zararları, evdeki değerli eşya ve parayı, misafirlerin canlarını bile teminat altına alıyor. Ev oturulamaz hale geldiğinde güvenlik hizmetinin yanı sıra sigortalıların otel konaklama masrafları da karşılanıyor. 

Van'da terörün zarar verdiği binalar yenilendi!

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında terör örgütü yandaşlarınca Van'da zarar verilen aralarında Kur'an kurslarının da bulunduğu binalar, devlet ve vatandaşların katkısıyla eskisinden daha iyi duruma getirildi.

Adana Merkez Park'ta çevreye verilen zarar şikayet edildi!

Adana'dan bir şikâyet aldım. Bu kez sağlıklı yaşam için yürüyen bir okurumuzdan. Okurumuz düzenli olarak Merkez Park'a gelerek her gün yürüdüğünü söylüyor.

İnşaat yapma saatleri 2015!

İnşaat çalışmaları, çevrede yer alan yapı sakinlerini rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Çevreye verilen rahatsızlığın minimuma indirilmesi için çalışmaların yasal saat sınırları içerisinde yapılması gerekiyor. İşte inşaat yapma saatleri 2015..

Çevreye verilen zarara karşı çevre kirliliği sigortası!

Firmaların çevreye verebilecekleri zararlardan dolayı sorumlu olduklarını söyleyen AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, “Kirleten Öder” prensibiyle firmaların ciddi anlamda mali yaptırımlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

ÇED raporu alması gereken işletmeler!

ÇED yönetmeliği doğrultusundan faaliyet konusuna göre çevreye verilen etkinin değerlendirilmesini amacıyla hazırlanan bir rapora ÇED raporu deniyor. Peki, ÇED raporu alması gereken işletmeler hangileri?

Çevreye verilen zarar çevre sigortası Haberi

Çevreye verilen zarar çevre sigortası

AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, AIG’nin Türkiye’de 2006 yılı itibarıyla Çevre Kirliliği Sigortası ile iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi. AIG Sigorta’nın 2014 itibarıyla ticari sigortalar bünyesinde çevre kirliliği sigortaları departmanını kurarak bu alanda büyümeyi sürdürdüğünü belirten Sağıroğlu, daha çok iş ortağına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Sağıroğlu, çevre kirliliği sigortaları zorunlu olmamasına rağmen, firmaların çevreye verdiği hasarlardan sorumlu olduklarının altını çizdi. “Kirleten Öder” prensibi sonucunda firmaların ciddi anlamda mali yaptırımlar ile karşılaştığını belirten Sağıroğlu, çevre kirliliği sigortasının ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayacak olan önemli adımlardan bir tanesi olduğunu vurguladı. 


ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ


Yüklenicilerin, taşeronların ve servis sağlayıcılarının faaliyetleri sırasında oluşabilecek çevre kirliliği risklerine değinen Süleyman Sağıroğlu, AIG’nin bu risklere karşı teminat sağlayan ayrı bir çevre kirliliği poliçesinin olduğunu söyledi. Çevre kirliliği hasarlarında erken...