03 / 05 / 2024

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke

Selin Sayek Böke “ CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı.” dedi.

S&P Global: Türkiye'de enflasyon hedefleri daha gerçekçi hale geldi!

S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill Türkiye'de ekonomi politikalarında önemli bir dönüşüm olduğunu ve yabancılar tarafından para politikasının yakından takip edildiğini söyledi. Gill, “Enflasyon hedefleri daha gerçekçi görünüyor” dedi.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

Kredi kartı kullanımına sınırlama geliyor! OVP'de çarpıcı detay: Uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek!

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’da kredi kartları için düzenleme sinyali de verildi. Peki kredi kartı kullanımı sınırlanacak mı? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin yıl sonu ihracat hedefi 265 milyar dolar!

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, yıl sonunda 265 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Gelecek beş yıllık dönemde de ekonomi politikalarının en temelinde yine ihracat olacak" şeklinde konuştu.

TEB'den flaş açıklama! Paraya ihtiyacı olanlar baksın

Türkiye Ekonomi Bankası'ndan kredi açıklaması geldi. Banka tarafından müşterilerine uygun fiyattan kredi verilecek.

TEB'ten flaş bir açıklama. 3 Ay Ertelemeli olacak

Türkiye Ekonomi Bankası'ndan müşterilerine ve banka müşterisi olmak isteyenlere yönelik çok önemli bir açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan milyonlarca vatandaşımızın meraklarını giderek açıklama gerçekleştirildi.

TEB'den büyük fırsatı! Düşük faizli kredi müjdesi verdiler

Türkiye Ekonomi Bankası'ndan düşük faizli kredi müjdesi geldi. Banka tarafından sağlanacak kredinin detayları da açıklandı.

Ekonomi uzmanından kritik açıklama! Dolar daha ne kadar çıkacak? 

Ekonomi uzmanı Remzi Özdemir, dolar kurunun denetimli bir şekilde yükseliş yaşayacağını ve belirli bir tarih söyleyerek dolar kurunun 24 TL civarında tutulacağını ifade etti. İşte detaylar.

Goldman Sachs'tan korkutan faiz tahmini! 

Goldman Sachs, Türkiye'ye has tahminlerini yeniledi ve ekonomi politikalarını yönetecek kişilerin "tamamen geleneksel" yöntemleri kabullenmesi halinde faiz seviyeleriyle alakalı beklentilerini açıkladı. Bu da yüzde 40 seviyesinde bir faizi tahmin ediyor.

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Seçim öncesi gelişmeler sert kur artışlarına neden oldu!

Finans uzmanı Murat Özsoy, dolar ve euro kurlarında yaşanan ani artışların seçim öncesi dönemdeki gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. Özsoy, düşük faiz politikaları ve yanlış ekonomi politikalarının sert kur artışlarına yol açtığını ifade ederek, para otoritesinin duruma derhal müdahale etmes

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke Haberi

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke

ESKİ Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın 150 milyar lirayı bulacağını belirttiği CHP’nin seçim vaatlerine ilişkin CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke “Bizim vaatlerimiz 150 milyar değil, tam tamına 57.2 milyar TL. CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada” diye konuştu.


Yazılı açıklama yapan Sayek Böke her vaatlerini çok ince eleyip sık dokuyarak belirlediklerini dile getirerek şöyle devam etti:


 “CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada. Biz o kaynağı kanala kullanmak yerine insanımız...