19 / 05 / 2024

CHP ile TMMOB işbirliği

CHP ile TMMOB işbirliği

Dönem başkanlığını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yaptığı CHP İstanbul Belediyeler Birliği ve TMMOB arasında yaşanabilir bir İstanbul için işbirliği protokolü imzalandı.

CHP'li Müzeyyen Şevkin sordu: Kaç konut teslim edilecek? Murat Kurum 653 bin, Bakan Özhaseki 75 bin dedi! Hangisi doğru?

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında depremden sonra ağır ve orta hasarlı yapıların yıkımı ile konut teslimlerinde tam bir kaos ve çelişki yaşandığını dile getirdi. 

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan depremzedelerin kentsel dönüşüm ile ilgili tedirginliklerini Meclis gündemine taşıdı. Rezerv alan kararına tepki gösteren Asu Kaya, Bakan Özhaseki'ye de çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

TMMOB'dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB Bodrum temsilcisi yaptığı basın açıklaması ile Muğla ve Bodrum'daki belediye başkan adaylarına 11 maddelik bir çağrıda bulundu. Depremden kaçak yapılaşmaya kadar pek çok duruma dikkat çekildi. 

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Milletvekilinden '4 aile bir evde oturacak duruma geldi' çıkışı: 7.500 ile 11.402 TL arasında kiralık ev var mı?

Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, Meclis'te de sık sık gündeme geliyor. CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konu ile ilgili konuştu. 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında tapular Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na geçecek iddiası! Yasa ile neler değişiyor?

Çarpık kentleşme, göç gibi sorunların yanı sıra deprem gibi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan İstanbul'un nasıl dönüşeceği merak konusu oldu. İşte TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Efe Akçelik'in konuya ilişkin açıklamaları..

Eskişehir’de deprem riskine karşı 22 bin bina incelendi! Sıra 28 bin binada!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda üç belediye ile TMMOB İnşaat Mühendisleri arasında imzalanan protokol masaya geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince verilen bilgilendirmede Eskişehir’de 22 bin binanın incelendiği ve incelemelerin sürdüğü aktarıldı.

CHP Gençlik Kolları, 'Demokrasi Bileti' ile üniversite öğrencilerinin oy kullanmasını sağlıyor!

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci tur sonucunda bir kazanan çıkmaması üzerine seçimler ikinci tura kaldı. Üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesini sağlamak amacıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Killik, 'Demokrasi Bileti' adı altında bir girişim başlattıklarını d

CHP ile TMMOB işbirliği Haberi

CHP ile TMMOB işbirliği

Yerel yönetimler tarihinde bir ilk olarak nitelendirilen protokolün imza töreninde konuşan Ali Kılıç, “Çevreye duyarlı ve çağdaş bir kentleşmenin önünü açmak için yaptığımız bu işbirliğiyle İstanbul’a önemli bir ivme kazandıracağız” dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Belediyeler Birliği ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı meslek odalarının İstanbul Şubeleri arasında, “Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü” imzalandı. Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de düzenlenen imza törenine, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve CHP Belediyeler Birliği Dönem Başkanı ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra, CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 13 ilçenin CHP’li belediye başkanları, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı,...