28 / 07 / 2024

chp mega kent projesinin detayları

chp mega kent projesinin detayları

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2035’te tamamlandığında Türkiye’nin kaderini değiştireceğini iddia ettiği ‘Merkez Türkiye’ projesini 6 dakikalık tanıtım filminin ardından ayrıntılarıyla şöyle anlattı.

Konut fiyatlarında İstanbul, Barcelona’yı solladı!

Mega kent İstanbul'da gün geçtikçe büyüyen barınma krizine ilişkin paylaşım yapan İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, konut fiyatlarında İstanbul'un Barcelona’yı solladığını söyledi.

İstanbul'daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!

Mega kent İstanbul'da beklenen olası depreme karşı binaları çatlak ve zeminlerinde çökme yaşanan 35 yıllık binalarda yaşayan yurttaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını bir cevap alamayınca bir müteahhit ile görüşme içerisinde olduklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiledi? İstanbul'un deprem riski olan ilçelerinde kalem kalem konut fiyatları!

Endeksa mega kent İstanbul’un en eski ve deprem açısından en riskli mahallelerinde gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Peki kentsel dönüşüm konut piyasasını nasıl etkiliyor? İşte o analiz...

600 bin hayalet konuta vergi hamlesi geldi, sektör 'Vergi yatırımdan caydırır ‘kiralama’ teşvik edilsin' dedi!

Mega kent İstanbul’da boş tutulduğu tahmin edilen yaklaşık olarak 600 bin konut için vergi hamlesi geldi. Uzmanlar söz konusu verginin, fiyat hızını yavaşlatsa da yatırımı caydırabileceğine dikkat çekti.

İstanbul'daki dev AVM için iflas yolu açıldı!

Ülkemizdeki ekonomik krizden derinden etkilenen bir şirket için daha iflas yolu açıldı. Mega kent İstanbul’da yer alan ve 235 mağazayı da içerisinde bulunduran alışveriş merkezinin konkordato davası dün sonuçlandı. İşte konu ile ilgili detaylar…

Kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanında İstanbul ve Ankara'dan sonraki şehir şaşırttı!

2024 Mart ayında perakende ciro endeksi, 2023 yılının Mart ayına göre nominal olarak yüzde 96,5 artış gösterirken,  mega kent İstanbul 333,63 m²/1000 kişi ile en büyük piyasa olurken, onu 299,60 m²/1000 kişi ile Ankara ve 273,26 m²/1000 kişi ile Bolu takip etti.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! Vatandaşların hakları neler? 

Mega kent İstanbul'da 600 bin konutun acilen dönüşmesi gerekli. Peki yapının riskli olduğu nasıl anlaşılır? Vatandaşların dönüşüm sürecinde hakları nelerdir? İşte İstanbul'daki dev kentsel dönüşüm için yol haritası...

İstanbul’da dev kentsel dönüşüm başlıyor! İBB Meclisi’nden onay çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıkladığı mega kent İstanbul’da başlatılacak olan kentsel dönüşüm seferberliğine meclisten bütün partilerin oybirliği ile onay çıktı.

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

İstanbul'da deprem olmasa bile kendiliğinden çökebilecek bina sayısı açıklandı!

İstanbul Bahçelievler’de çöken bina, mega kentin depreme ne kadar hazırlıklı olduğu sorusunu da yeniden gündeme getirdi. Peki mega kent akıllara getirdi. Peki mega kent İstnbul'da deprem olmasa da kendiliğinden çökebilecek bina sayısı kaç?

Sektörden boş 600 bin konut sisteme girsin, kiralar düşsün önerisi!

Mega kent İstanbul’da fahiş kiralarda yüzde 25 köpüğün alındığını fakat buradan geriye gidiş beklenmediğini dile getiren gayrimenkul uzmanları, "600 bin boş konut sisteme girerse rekabetçi bir piyasa oluşacağını belirtiyor. 

Prof. Dr. Ali Koçak uyardı: İstanbul'da 50 bin bina acil yıkılmalı!

Prof. Dr. Ali Koçak yaptığı açıklamada yapılan incelemelerde mega kent İstanbul'da 2000 yılı öncesinde yapılmış yaklaşık 300 bin bina olduğunu belirterek, bu binalardan acilen yıkılması gerekenlerin sayısının ise 50 bin olduğunu söyledi.

İstanbul'daki konut fiyatları Mertens'e de pahalı geldi: Satın almak istedik ama çok pahalıydı, biz de kiraladık!

Mega kent İstanbul'daki konut fiyatları Galatasaray'da yeni sezonda da takımda kalması büyük oranda kesinleşen yıldız futbolcu Dries Mertens'e bile pahalı geldi.

chp mega kent projesinin detayları Haberi

chp mega kent projesinin detayları

PROJENİN AMACI NE?

Dünyada ticaret yollarını birbirine bağlayan üç proje var, dördüncüsü “Merkez Türkiye” olacak.  4.5 saat uçuş mesafesinde 58 ülkeye 1.5 milyar nüfusa ve 21.6 trilyon dolarlık bir pazara erişim imkanına sahip bir ülke olarak konsolidasyon yüklerin toplandığı ve dağıtıldığı yeni bir koridor olacak. Sadece yolları değil, ekonomileri, yaşamları, kültürleri birbirine bağlayacak; dünyanın merkezini Türkiye yapacak. Türkiye’yi de orta gelir ve orta teknoloji tuzağından kurtaracak, barış ve zenginleşme getirecek.


NE SAĞLAYACAK?

Orta Doğu, Kafkaslar, Orta Asya ve Afrika’ya erişim daha kolaylaşacak. Çin’in Şangay Limanı’ndan gemiye yüklenen ürün Mersin veya İskenderun’a ulaştıktan sonra tren yoluyla ‘Merkez Türkiye’ye gelecek. Ürünler burada depolanacak, işlenecek, ambalajlanacak ve Türkiye’nin çeşitli yerlerine, Avrupa, Rusya, Azerbaycan, İran, Kazakistan ve Türkmenistan’a gönderilecek. Şangay’dan Bakü’ye gönderilen bir mal daha önce...