28 / 05 / 2024

CHP Parti Meclisi Üyesi devrim kök

CHP Parti Meclisi Üyesi devrim kök

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, hükümetin bir an önce Antalya için geri dönülmeyecek bir doğa katliamına yol açacak HES projelerinden vazgeçmesini istedi.

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olarak ödenmesi için kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

EYT için AK Parti’den bir tarih daha verildi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)’lilerin merakla beklediği tarihle ilgili bir günde iki açıklama birden geldi. Bugün TBMM’de konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “EYT için benden tarih beklemeyin” derken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Sadi Bilgiç ise tarih verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli'den metro açıklaması: CHP'de yine zarar ziyan!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca metrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilen o açıklamalar...

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...

AK Parti ekonomiye yönelik 4 maddelik yasa teklifini sundu!

AK Parti'nin Vergi Usul Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanununda değişiklik öngören 4 maddelik kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

Faik Öztrak'tan kira fiyatlarına ilişkin açıklama!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Müteahhitlerin iş bırakma eylemlerine değinen Öztrak, ev kiralarıyla ilgili de konuştu.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı'dan imar alanı açıklaması!

Ayvalık'ta CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin parti binalarında kilitlenerek baskı gördüğü iddialarıyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

CHP Parti Meclisi Üyesi devrim kök Haberi

CHP Parti Meclisi Üyesi devrim kök

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, Antalya'nın Alakır ve Köprüçayı Nehri'nde devam eden HES projelerine değinerek, hükümetin bir an önce Antalya için geri dönülmeyecek bir doğa katliamına yol açacak HES projelerinden vazgeçmesini istedi. Kök, “Bunun yerine eğer yapılacaksa, doğa dostu, çağdaş güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi projelerine yatırımlar yapılmalıdır” dedi.


CHP’li Devrim Kök, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Antalya'nın, Alakır Nehri ve Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın ana unsurunu oluşturan Köprüçayı Nehri'nde devam eden HES projelerine kurban edildiğini savundu. Buralardaki inşaat çalışmalarıyla ilgili fotoğraflar gösteren Kök, "Bu zihniyeti, anlayışı lanetliyoruz. Bu görüntülerin sorumlusu AK Parti'dir. Bu anlayışa karşı mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.


Devletin güçleriyle karşı karşıya gelmek istemediklerini ancak topraklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Kök, "Bu yapılanın...