06 / 05 / 2024

çin bor ilişkisi

çin bor ilişkisi

Çinliler Bor'a 200 fabrika kuracaktı. 2012 yılında Niğde'nin 'dev projesi' olarak lanse edilen Türk-Çin Endüstriyel Parkı projesinin 2015 yılında bitirilmesi planlanıyordu.İş çevreleri ise projenin bitiminin 2018 yılına sarktığını ifade ediyor.

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Çin, gayrimenkul sektöründe borç temerrütlerinin artmasını engelleme sözü verdi!

Çin, borç krizindeki gayrimenkul şirketi geliştiricilerinin borç temerrütlerinin artmasını önleme sözü verdi. Çin'in "Müteahhitlerin temerrüde düşmelerini güçlü bir şekilde engelleyeceğini" söyledi.

İpotek varken kredi çekilebilir mi?

Alacak ve borç ilişkilerinde iktisadi terimlerin bilinmesi, her iki tarafın güvenliğini sağlamak için önemlidir. Bu terimleri bilmek hem borç verenin hem de borç alanın rahat bir şekilde işlem yapabilmesini sağlar. Peki ipotek nedir ve ipotek kredi çekilmesine engel mi?

Farklı bankalardan uygun faiz ve vade seçenekleriyle borç kapatma kredileri

Türk bankalarının sunduğu borç birleştirme kredileriyle mali özgürlüğünüzü kazanın. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle tüm borçlarınızı tek bir çatı altında toplayarak finansal sıkıntılarınızdan kurtulmak için borç kapatma kredilerinden yararlanabilirsiniz.

GSS Prim Borcu Olanlar Dikkat! Borçlarınızın 3'te 1'i Silinecek mi? Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

GSS prim borcu olanları ilgilendiren sevindirici bir duyuru yapıldı. Duyuruya göre belirli tarihe kadar başvuru yapanların borçlarının 3'te 1'i silinecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar için borçlarının silinmesi için son başvuru tarihi... İşte GSS borç silinme detayları…

Ofisler de dönüşüyor! Geleceğin ofisleri sürdürülebilir, teknolojik ve durağanlıktan uzak olacak!

Geleceğin ofis yapısını öngören Yüksek Mimar İklima Şenol Gönenç, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte geleceğin ofislerine ilişkin detaylar...

Borç kapatma kredisi tüm borçlulara umut oldu! Cumhurbaşkanı onayladı!

Borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar için borç kapatma kredisi borçlulara umut oldu! Tarihin en büyük borç kapama kredisi Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı! Kamu bankalarından alınabilecek borç kapatma kredisi ile ilgili merak edilenler haberimizde yer alıyor.

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

EYT için borçlanma hakkını kullanan 1.1 milyon kişi 4 günde 44 milyar TL borçlandı. Borç en geç 30 gün içinde kasaya gireceği için Hazine seçim öncesi devasa kaynağa kavuşacak.

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin'in Borçka ilçesinde inşa edilen 44 afet konutunun anahtarları, gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

EYT için borçlanma yapacakların bilmesi gereken çok önemli detay!

EYT düzenlemesinin Aralık ayında Meclis'e gelmesi 15 Ocak tarihinde ise yürürlüğe girmesi ve ilk etapta 1.5 milyon kişiyi kapsaması bekleniyor. EYT'li olup olmadığınızı merak ediyorsanız ve borçlanma konusunda ikilem yaşıyorsanız. Bu detayı bilmenizde fayda var.

Vestel’de Ekim Retrosu! Seçili 2’liyi alana 750 TL indirim. 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Beyaz eşyada sonbahar kampanyalarına katılan Vestel’in seçili 2’li ürün kampanyasında retro ürünler önce çıktı. Marka’nın en popüler ikilileri şöyle…

Ukrayna krizi, Türk müteahhitleri etkileyebilir!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş küresel çapta 3. Dünya Savaşı korkusu yarattı. Hem Rusya hem de Ukrayna ile pek çok inşaat malzemesi ithalat ilişkisi bulunan Türkiye bu krizden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

çin bor ilişkisi Haberi

çin bor ilişkisi

2012 yılında Niğde'nin 'dev projesi' olarak lanse edilen Türk-Çin Endüstriyel Parkı projesinin 2015 yılında bitirilmesi planlanıyordu. Proje kapsamında Çinli firmaların Niğde Bor Organize Sanayi bölgesine 200 fabrika kurması bekleniyordu. Proje yetişmedi... Türk tarafı 200 fabrika sözünün Çinlilere ait olduğunu söylüyor. İş çevreleri ise projenin bitiminin 2018 yılına sarktığını ifade ediyor.


Çin Avrupa’ya ürün satma kotasından dolayı ihracatını Avrupa’ya yakın olan bazı bölgeler üzerinden gerçekleştirmek istiyor. Bu noktada Türkiye Çinliler için hayati bir nokta. Çinli firmaların Türkiye’de yatırım yapmak istediği önemli alanlardan biri ise Niğde Bor Organize Sanayi bölgesi. Öyle ki 2012 yılında 2015 yılına kadar Çin’lilerin Niğde’de Türk - Çin Endüstriyel Parkı isimli proje adında 200 fabrika açacağı söyleniyordu. Açıklamayı Niğde Bor Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu yapmıştı.



Kavaklıoğlu Çinlilerin...