02 / 05 / 2024

Çin İmar Bankası

Çin İmar Bankası

180 milyar dolarla dünyanın en değerli bankalarından biri olan Çin İmar Bankası'nın (CCB) altı aylık bilançosu ortaya çıktı. Buna göre bankanın yılın ilk yarısında geliri yüzde 11 yükseldi...

Çin konut sektörünü ayağa kaldırmak için harekete geçti! 70 milyar dolar ucuz kredi sağlandı!

Çin Merkez Bankası 2023 konut ve altyapıdaki sorunları giderebilmek için ek 70 milyar dolar ucuz kredi kullandırdı.

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Merkez Bankası kiralık konut piyasasına desteğini artıracak!

Konut krizinden bir türlü kurtulamayan Çin'de yeni gelişmeler yaşanıyor. Verilen detaylara göre, Çin Merkez Bankası ve Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi Çin'in kiralık konutların geliştirilmesi ve inşasına yönelik kredi desteğini arttıracağını açıkladı.

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Yellen: Küresel ekonomi ABD ve Çin ekonomisine bağlı!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini belirterek, “Dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülke birlikte çalışmak üzere bir role sahip” ifadesini kullandı.

Emlak Konut GYO'nun Göktürk projesi iptal edildi! 2 milyar TL'lik dev proje için şok karar!

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na devrettiği yeşil alanda hayata geçirilecek olan Emlak Konut GYO Göktürk projesi iptal edildi. 

Çin Merkez Bankası daha fazla kredi kullandırmaları için bankaları uyardı!

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri bankalardan kredileri artırmaları için çalışma yapmalarını istedi. Çin bankaları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük aylık kredi miktarını vermişti.

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Çin art arda tam 7 aydır altın alıyor!

Çin Merkez Bankası’na (PBoC) göre mayıs ayında altın stokları 16 ton yükseldi. Dünyanın en büyük döviz rezervine sahip Çin, altın rezervini de üst üste 7 aydır artırıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

Yeni kabinenin belli açıklanmasının ardından Mehmet Şimşek’in, Hazine ve Maliye Bakanı olması kesinleşti. Bakan Şimşek’in Merkez Bankası, TÜİK ve SPK’ya yapacağı başkan atamaları, kendisine ve güven duyulması istenen programın ilk sınavı olacak.

Kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'ndan yeni adım!

Son dakika haberine göre Merkez Bankası, kur korumalı mevduat (KKM) için yeni adım attı. 1 Haziran tarihinden itibaren açılacak veya yenilenecek KKM hesaplarında prim ödemesi vade sonunda yapılabilecek.

Ziraat Bankası'ndan evlenecek çiftlere 500 TL hediye! Hediyeyi almak için detaylar!

Yeni evlenecek çiftler için Ziraat Bankası bir kampanya düzenledi. Banka o tutarı harcayanlara 500 TL hediye verecek. İşte tüm detaylar…

Bayramda harçlığınızı dağıtmanız için İş Bankası el atıyor! Kimlik belirt 10 bin TL al!

Geçim sıkıntılarının yaşandığı bir süreçten geçmiş olduğumuz bu dönemde vatandaşlar nakit para için araştırmalarına devam ediyor. Milyonlarca vatandaşa sevindirecek haberi İş Bankası açıkladı. İşte o haberin tüm detayları…

İhtiyaç kredisi için flaş adım! Aylık faiz yüzde 1.37

İhtiyaç kredisi faizleri için Merkez Bankası’ndan dikkat çeken bir hamle yapıldı. TCMB tarafından bankalara gönderilen yazıda tüketici kredisi faizleri için üst sınırın aylık yüzde 1,37 seviyesinde olması gerektiği açıklandı. İşte tüm detaylar...

Çin İmar Bankası Haberi

Çin İmar Bankası


180 milyar dolarla dünyanın en değerli bankalarından biri olan Çin İmar Bankası'nın (CCB) altı aylık bilançosu ortaya çıktı. Buna göre bankanın yılın ilk yarısında geliri yüzde 11 yükseldi ve önceki yılın aynı dönemine göre 19.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. CBC ülkedeki Mortgage kredilerinin yüzde 60'ından fazlasını veriyor....