07 / 07 / 2024

Darülaceze rezidans olacak mı

Darülaceze rezidans olacak mı

Şişli Okmeydanı'ndaki Darülaceze binasının yerine rezidans yapılacağı iddiası üzerine bir açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Ben bu projeye karşıyım. Önümüze gelirse asla izin vermem" dedi. İşte o açıklama...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı oldu. Dedetaş, ilçedeki planlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını tek tek anlattı. İşte o açıklamalar..

Ekrem İmamoğlu'ndan dar gelirliye ve emekliye müjde: Dönüşümde inşaat maliyetine İBB de ortak olacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dar gelirliye ve emekliye müjde verdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Üsküdar'daki 200 bin konutun yarısı 2024'te yenilenmiş olacak!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul'da çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biri olan Üsküdar'da kentsel dönüşümün radarına girdi. İlçede 10 yılda 30 bin konut yenilendi. 200 bin konutun yarısı ise 2024'te yenilenmiş olacak.

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

Yeni konut kredisi kampanyasında faizler 1.20 ile 1.50 arasında olacak: Dar ve orta gelirli kampanyası 2024'e mi kaldı?

Dar ve orta gelirliler için hayata geçirilmesi planlanan yeni konut kampanyasının detayları merak ediliyor. Peki yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak? Faiz ve vade rakamları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım için geri sayım başladı. Başvuranların hesaplarına 2 bin 150 TL yatırılacak. 

Hükümet açıkladı: Dar gelirliler konuta daha kolay erişecek! Konut kredileri de uygun fiyat aralığında olacak! 

Orta Vadeli Plan kapsamında, yeni konut politikası da açıklandı. Konut sektöründe, arz artırılacak, sosyal konutlarla dar gelirlilerin ev sahibi olması kolaylaştırılacak. İşte madde madde yeni konut politikası... 

Darülaceze, İstanbul'daki 8 adet 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut ile 1 adet arsayı kiraya veriyor! İhalesi 7 Eylül'de! 

Darülaceze Başkanlığı, İstanbul ilinde yer alan 8 adet konut ile 1 adet arsayı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak vatandaşlık maaşının şartları, başvuru tarihleri ve kaç lira olacağı merak konusu oldu. Peki vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar olacak, kimlere verilecek?

Darülaceze Kadıköy'de konut satacak! İstanbul'da konut arayanlar dikkat!

Darülaceze Başkanlığı, İstanbul Kadıköy'de yer alan konutu satışa çıkardı. Konutun satış ihalesi 14 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirliye nefes olacak müjde! Kimlik kartı ile başvurana 350-600 TL her ay harçlık gibi yatacak!

Aile Bakanlığı'ndan dar gelirliye nefes olacak destek ödemesi müjdesi geldi. Kimlik kartını alan hemen bu yardıma başvursun her ay harçlık gibi 350-600 TL para alsın! İşte bütün ayrıntılar...

Darülaceze rezidans olacak mı Haberi

Darülaceze rezidans olacak mı

İstanbul emlak kulislerinde Şişli Okmeydanı'ndaki 119 yıllık tarihi Darülaceze binasının bulunduğu alana da rezidans yapılmak istendiği konuşuluyor. 


119 yıldır yardıma muhtaç kişilerin barındıran Darülaceze'ye ait alanın rezidans yapılacağı iddiası üzerine kamuoyunda bir tepki oluştu. 


Hayri İnönü: "Ben karşıyım"!


Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, konuya ilişkin Yurt Gazetesi'nden Meltem Yılmaz'a bir değerlendirmede bulunarak, “Ben bu projeye karşıyım. Önümüze gelirse asla izin vermem. Bu inşaata izin verilmesi tarihi ve kültürel dokuyu bozar” dedi.


İstanbul'da yüksek katlı binaların son yıllarda hızla arttığına dikkat çeken İnönü, “İstanbul'da nefes alacak yer kalmadı. Ekonomik büyümenin tek yolu inşaat sektörü değil. Bu gidişata son verilmeli” diyerek Darülaceze'nin bulunduğu bölgenin İstanbul için kritik önemde olduğunu ve rant uğruna yok edilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade...