30 / 07 / 2024

demiryollarında yabancı yatırımı

demiryollarında yabancı yatırımı

Demiryollarının özel sektöre açılmasını öngören düzenleme dünya devlerini harekete geçirdi. Deutsche Bahn ve SNCF en iştahlı şirketler. Thales, Thalys, Mitsubishi ve Hyundai Rotem de yeni fırsatları kolluyor...

Altına, dolara, Euro'ya ve borsaya yatırım yapanlar dikkat! Az önce peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Yatırımcılar bu hafta en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ederken, yeni haftanın yatırım araçları performansı da belli oldu. Peki Mart ayının ilk haftasında hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı?

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Türkiye'ye son 20 yılda 250 milyar dolardan fazla yabancı yatırım geldi!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu, 2003'ten bu yana 250 milyar doların üzerinde yatırım alındığı belirterek, "Önümüzdeki dönem için ortaya konan hedefler, yapısal reform ajandamız yatırımcıların ilgisini çekiyor" dedi.

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

Nisan ayında bu yatırımı yapanlar kazandı! Euro, külçe altın, bist100....

Nisan ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları" TÜİK tarafından yayımlandı. Bu oranlar Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisan ayında en yüksek aylık reel kazanç, yüzde 7,15 ile külçe altın oldu.

Eti Alüminyum, haddehane yatırımıyla cari açığı 350 milyon dolar azaltacak!

Cengiz Holding grup şirketleri arasında yer alan Eti Alüminyum, Konya'nın Seydişehir ilçesinde 3 milyar TL tutarında haddehane yatırımıyla cari açığın azaltılmasına 350 milyon dolarlık katkıda bulunacak.

Ne altın, ne dolar ne de gümüş! Bu yatırım aracı çok başka!

Paranız varsa hemen yatırım yapın. Tüm yatırım araçları geride kaldı. Dünya standartlarında bir yatırım aracı. İşte en popüler yeni yatırım aracının detayları...  %160 kar getirisi!

AK Parti döneminde Türkiye’ye ne kadar doğrudan yabancı yatırım geldi?

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun 300 miyar dolarlık yabancı yatırım getireceğine ilişkin seçim vaatlerinin yankıları devam ediyor. Bakan Nebati, bu vaade ilişkin tepkisini 2002 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen yabancı sermaye yatırımları ile verdi.

2023 yılında hangi yatırım aracı kazanç sağlayacak? Altın, dolar, borsa... Uzman isimler peş peşe açıkladı!

Geride kalmasına sayılı günler kala 2022'de, finansal yatırım araçlarının performansları arasında BIST 100 endeksi, yüzde 200’e yaklaşan getiri oranı ile diğer enstrümanlardan oldukça pozitif ayrıştı ve enflasyon karşısında reel getiri sağlayan tek yatırım aracı olarak ön plana çıktı.

demiryollarında yabancı yatırımı Haberi

demiryollarında yabancı yatırımı


DEMİRYOLLARINDA yük ve yolcu taşımacılığını özel sektöre açacak düzenlemelerin yapılmasıyla dünya devleri gözünü Türkiye’ye dikti. 2014’ten itibaren yük, 2018’den sonra da yolcu taşımacılığı alanında özel sektöre açılacak demiryollarında Fransız, Alman, Japon ve Güney Koreli dev firmalar pastadan pay almak için şimdiden yarışmaya başladı. Demiryolu konusunda işbirliğimizin 1908 yılında hizmete açılan Haydarpaşa Garı’yla başladığı Almanya, hızlı tren işletmeciliği için öne çıkan ülkelerden. 


BU FIRSATI KAÇIRMAYIZ


Türkiye’yi mercek altına alan Alman Demiryolları İşletmesi (Deutsche Bahn) sözcüsü Heiner Spannuth; “Kurumumuz Türkiye’deki fırsatlarla yakından ilgileniyor. Deutsche Bahn’ın Almanya dışındaki taşımacılıktan sorumlu bölümü DB Arriva, Türkiye’deki gelişmeleri  takip ediyor” açıklaması yaptı. Alman devinin 1995 yılından itibaren Türkiye’de DB Schenker adlı şirketle Arkas Holding ile ortaklığı bulunuyor. Grubun 2012 cirosu 39 milyar 300 milyon dolar seviyelerinde. 


JAPONLAR  VE...