15 / 05 / 2024

Deprem geçirmiş bina sayısı

Deprem geçirmiş bina sayısı

Yeni Haber Gazetesi köşe yazarı olan Sezai Matur bugünkü köşe yazısında depremden sonraki yıkılması gerekn 2 bin bina ile ilgili görüşlerini anlattı. İşte o yazı....

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Pamuktan ev olur mu? Olmaz demeyin! 1939 yılında Amerika bunu da planlamış!

1939 yılında, Amerika'da her sene ihtiyaçtan fazla pamuk yetiştirilmesi mühendisleri harekete geçirmiş.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Binasını güçlendirmek isteyenler dikkat: 'Çelik dikiş' tekniği deprem testlerini geçti! 

Konya Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin geliştirdiği, betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan veren "çelik dikiş" tekniğin, deprem testlerini başarıyla geçti. 

Türkiye'de geçen yıl 74 binden fazla deprem meydana geldi...

Dünya genelinde geçen sene, büyüklüğü 4 ve daha büyük 15 bin 600 deprem meydana geldiğini belirtildi. Yapılan açıklamada, 7 ve daha büyük depremlerin sayısının ise 19 olduğunu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

144 bin yapıda Bina Kimlik Sistemi’ne geçildi! 

Bina Kimlik Sistemi’ne ilişkin değerlendirmeler yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “144 bin yapıda ‘Bina Kimlik Sistemi’ne geçildiğini dile getirerek, bu kapsamda binaların da periyodik bakımlarının yapılmış olacağını söyledi.

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Büyük deprem beklenen İstanbul’da da bina dayanıklılık testleri unutuldu!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artış gösteren bina dayanıklılık testlerine olan talep, büyük depremin beklendiği İstanbul'da da azaldu. Peki deprem unutuldu mu? Vatandaşlar ne diyor? 

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

Deprem geçirmiş bina sayısı Haberi

Deprem geçirmiş bina sayısı

17 Ağustos depreminden sonra şehirde 2 bin kadar depremi yaşamış çok katlı bina kaldı. Bu binaların olası bir depremde yıkılma riskleri çok yüksek. İşte içinde bini aşkın polisin çalıştığı Emniyet Müdürlüğü binası. Depremden 15 yıl sonra deprem güvenliği testi yaptırılıyor ve sonuç korkunç. Binanın deprem riski büyük ve acilen güçlendirilmesi ya da yıkılması gerekiyor. Bu bina kamu binası. Allah’tan duyarlı bir Emniyet Müdürü var ve konuyla ilgileniyor. Aynı şekilde Adapazarı Belediyesi’nin önünde, Halk Bankası ve Vergi Dairesi’nin olduğu bina. O büyük binayla ilgili de yıkım yönünde rapor çıktı. Adapazarı Belediyesi bu bölgede bir kentsel dönüşüm projesiyle o binayı yıktırmaya çalışıyor. Peki ya diğer binalar ne olacak? Deprem görmüş, çok sayıda okul binası var. O okul binalarının ne kadar güvenli...