29 / 04 / 2024

deprem İstanbul planı

deprem İstanbul planı

Depreme karşı hazırlıklara başladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz." dedi.

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Son dakika! Çanakkale'de 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi! Deprem İstanbul'da da hissedildi!

Çanakkale'nin Yenice İlçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem İstanbul'dan da hissedildi ve vatandaşlar arasında da korkuya neden oldu.

MTA'dan Türkiye'nin diri fay hattı haritası! Hangi iller riskli?

Dün gece Çınarcık açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da hissedildi. Daha sonra da Gümüşhane'de 4.3 büyüklüğünde deprem oldu. Meydana gelen peş peşe depremler sonrası MTA'nın diri fay hattı tekrar gündeme geldi. İşte deprem riski haritası ve haberin detayları...

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Bugün Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedilirken, Küçükçekmece'deki 4 katlı binanın hasarlı olduğunda dair gelen ihbar üzerine inceleme başlatıldı. 

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? Okan Tüysüz resmen açıkladı: İşte 4 ayrı İstanbul depremi senaryosu!

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4 ayrı İstanbul depremi senaryosunu paylaştı. Peki Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? 

İBB'den İstanbul için deprem seferberlik planı hazırlandı! 7 maddelik eylem planı için düğmeye basıldı! Hemen bakın! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası İstanbul depremine karşılık '' Deprem Seferberlik Planı'' kapsamında atılacak gerekli adımları belirledi. 

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Depremzedeler hangi şartlarda konut sahibi olacak? İşte eylem planı

Hükümetin deprem sonrası planının detayları belli oldu. Şehirler taşınacak mı? Hükümetin planının detayları ortaya çıkmaya başladı?

Altında büyük deprem olacak! Gram altın tam bu rakama kadar düşecek! Elinde altını olanlar şimdiden planınızı yapın

Ekonomist Hatice Kolçak altın fiyatlarının düşeceğini söyleyerek kritik değerlendirmelerde bulundu. Altında büyük deprem olacak! Gram altın tam bu rakama kadar düşecek! Elinde altını olanlar şimdiden planınızı yapın...

Son Dakika! Karadeniz'de 4,8 şiddetinde deprem oldu

Son dakika haberi... Karadeniz'de 4.8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem İstanbul'da da hissedildi.

deprem İstanbul planı Haberi

deprem İstanbul planı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası'nda gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Soylu, "Depremde yardımları STK'lerin, belediyelerin kendi başına dağıtmasına izin vermedik. Bu, bizim değil Türkiye Afet Müdahale Planı'nın kararı." diye konuştu.

"150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandı"

Deprem sonrasında şu ana kadar Elazığ ve Malatya'da yaklaşık 150 bin kişiye sosyal rehabilitasyon uygulandığından bahseden Soylu, "Hem Malatya hem Elazığ olsun, bu kadar hızlı hasar tespitinin yapıldığı başka bir ülke olmamıştır." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ ve Malatya'da bulunan depremler sonrasında şu ana kadar 460 milyon lira harcandığını açıklandı.

"Olası deprem için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz"

Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırladıklarından bahseden Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın yıkılan binaları, acil yıkılacak binaları, çok ağır hasarlı olarak tespit edilen binalarının paralarını, kanunun da önüne geçerek...