07 / 05 / 2024

Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi

Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Naci Görür Tokat depremi için uyarmıştı! Kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak!

Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından, Tokat'ın Sulusaray ilçesi olan 4.7 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı. Depremin ardından deprem profesörü Naci Görür'den açıklama geldi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması: Kesinlikle 7'den büyük deprem olacak!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi. 

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

Deprem şiddetiyle ilgili açıklamalar halka korku salıyor diyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'ı terleten yorumlar!

Deprem şiddetiyle ilgili yapılan açıklamaların halka korku salmaktan başka bir yararı olmadığını söyleyen deprem profesörü Ahmet Ercan'a takipçilerinden öyle yorumlar geldi ki, deprem profesörünü köşeye sıkıştırdı.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

Benzin ve motorin 50 TL! Akaryakıtta büyük deprem! Sürücüler hemen şimdi göz atın! 

Akaryakıt fiyatları ile ilgili gündeme gelen bir son dakika iddiası herkesi buz kestirdi. Benzin ve motorin için 50 lira işaret edildi. İşte detaylar ve BP, Opet, PO, Shell, Total 26 Ekim 2023 fiyat listesi...

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Benzin, motorin, LPG'ye yeni zam var mı? Son dakika akaryakıt fiyatlarında deprem! Sürücüler aman dikkat! 

En son motorine 13 Eylül'de 2,03 TL, benzine de 14 Eylül'de 1,64 TL zam zam yapılmıştı. Peki benzin, motorin, LPG'ye yeni zam var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 17 Eylül 2023 fiyat listesi...

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, 6.5 büyüklüğünde Marmara depreminin nerede olacağını açıkladı! Son dakika! 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, son günlerde sık sık gündem olan beklenen Marmara depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul için ezber bozan tahminlerini dile getiren Üşümezsoy, deprem tezinin çürüdüğüne dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Deprem profesörü Prof. Ahmet Ercan'dan şok açıklama: 2045'ten önce deprem beklemiyorum!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depremi ile 2045'ten önce deprem beklemediğini belirtti.

Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi Haberi

Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite bünyesinde oluşturulan yeni bir merkezi de ilk kez açıkladı. Gündoğan, Deprem İzolatörü Test Merkezi Projesi’ni de tanıttı.


Sağlık Bakanlığının 2013 yılında yayımladığı bir genelge ile 1. ve 2. Derece Deprem Bölgesi olan tüm illerde 100 yatak ve üzerindeki hastanelerde, bina taşıyıcılarının altında mutlaka bir deprem izolatörü olmasını şartnamelere yazmaya başladıklarını hatırlatan Gündoğan, merkezin İki Eylül yerleşkesinde Bin m2’lik bir binada hizmet vereceğini söyledi. Merkez için önümüzdeki ay ihaleye çıkılacağını açıkladı. 



YILSONUNDA HİZMET VERECEK


 Gündoğan “Bu binada bir test cihazı olacak. Türkiye’de ilk defa bir Deprem İzolatörü Test Merkezi kuruluyor. Bu test cihazı ile izolatörlerin hareket verildiğindeki davranışları izleniyor. Bu izolatörler aslında ağırlıklı olarak yurt dışında üretiliyor. İlk defa yerli bir firmamız uluslararası standartlarda deprem...