21 / 05 / 2024

deprem kanunu kentsel dönüşüm

deprem kanunu kentsel dönüşüm

KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Hazırlanan Kanun Tasarısının fırsat bilinerek mevcut bina stoku bilgi bankasını oluşturması gerektiğini söyledi

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ayrıca, Jeofizik Mühendisleri Odası iş birliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ düzenlendi. Panelde, konuşan Prof. Dr. Eyidoğan, “120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı” dedi.

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Olası İstanbul depremi için düğmeye basıldı! Önlemler peş peşe alınacak!

Kartal Belediyesi olası İstanbul depremi farkındalığı için deprem ve kentsel dönüşüm konulu panel gerçekleştirdi. 

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

deprem kanunu kentsel dönüşüm Haberi

deprem kanunu kentsel dönüşüm

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alemdar Bayraktar, "Deprem Kanunu" diye adlandırılan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Hazırlanan Kanun Tasarısının yasalaşması halinde belediyelerin bunu fırsat bilip binaların özelliklerini içeren mevcut bina stoku bilgi bankasını oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanun hazırlanırken çeşitli konuların göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bina stokunun değerlendirilmesi için ülkemize uygun bina hızlı değerlendirme formları oluşturulmalı ve formlar bölgesel yapı stoku özellikleri dikkate alınarak kullanılmalıdır. Yurt dışındaki binalar için hazırlanmış formlar ülkemizdeki bina stoku için uygun olmayabilir. Bina stokunun durumunu belirlemek için görev alacak inşaat mühendislerinin konuyla ilgili ülke genelinde eğitilmesi uygun olacaktır. Belediyeler bu kanunu fırsat bilip binaların özelliklerini içeren mevcut bina stoku bilgi bankası oluşturmalı. Bu bilgi bankası afet sonrası da kullanılabilir. Beton kalitesi ve zemini zayıf binalar kesinlikle...