04 / 05 / 2024

deprem mikro bölgeleme çalışmaları

deprem mikro bölgeleme çalışmaları

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu, önergesini Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatna Güldemet Sarı'ya iletti.

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Deprem uzmanları büyük depremin beklendiği Marmara dahil olmak üzere riskli illerle ilgili uyarılarını sık sık dile getirirken, deprem güvenli iller merak konusu oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem güvenli illeri tek tek X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o iller...

Deprem bölgesinde ekonomik toparlanma 2026 yılını bulacak!

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, depremin yıl dönümü dolayısı ile bir açıklamada bulundu. Deprem felaketinin bölgedeki üretim, ihracat ve istihdama etkileri hakkında bilgiler ileten Sönmez, ihtiyaçlara yönelik çözüm önerilerini açıkladı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi! Konut almak isteyenler yatay mimariye yöneliyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Danışmanı Hasan Ülkü, deprem felaketinin bıraktığı korkudan dolayı vatandaşların konut tercihini değiştirdiğini belirtti.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında tapular Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na geçecek iddiası! Yasa ile neler değişiyor?

Çarpık kentleşme, göç gibi sorunların yanı sıra deprem gibi büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalan İstanbul'un nasıl dönüşeceği merak konusu oldu. İşte TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Efe Akçelik'in konuya ilişkin açıklamaları..

Deprem harcamaları için bütçeden ayrılan rakam orta vadede 3 trilyon TL'yi aşacak! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem harcamaları, bütçe ve enflasyon ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Depremin yaralarının sarılması amacıyla bu sene bütçede 762 milyar TL kaynak ayırdıklarını belirten Yılmaz, bu rakamın orta vadedi 3 trilyon lirayı aşacağının altını çizdi. İşte de

Marmara 3.1 büyüklüğünde sallandı, deprem uzmanı Naci Görür açıkladı: Büyük depremin öncüsü mü? SON DAKİKA!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da dün akşam meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki bu deprem, beklenen büyük depremin öncüsü mü? İşte detaylar...

SON DAKİKA! Az önce deprem mi oldu? Nerede deprem oldu? Acil bakın!

Az önce deprem olup olmadığı merak ediliyor. Kandilli Rasathanesi deprem olan bölgeleri ve kaç şiddetinde deprem olduğunu az önce paylaştı. Peki, nerede ve kaç şiddetinde deprem oldu? İşte detaylar...

İstanbul'da 7.3'ten büyük bir depremin olasılığı açıklandı! 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar!

Deprem uzmanları Türkiye'deki deprem riskli bölgeler için uyarılarını sık sık yeniliyor. Bu doğrultuda, beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. 3 deprem bilimciden çarpıcı açıklamalar geldi. 

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay nereye kurulmalı? Hatay’da neresi daha sağlam zemine sahip?

Deprem felaketlerinde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizin yeniden imarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, hala artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bu sürecin nasıl işleyeceği şu sıralar en önemli gündem maddesi.

deprem mikro bölgeleme çalışmaları Haberi

deprem mikro bölgeleme çalışmaları


İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu, önergesini Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatna Güldemet Sarı'ya iletti.


Marmara bölgesi ve İstanbul'un ciddi bir deprem riski altında olduğunu söyleyen Aksu önergesinde "İstanbul’da yakın zamanda deprem tehlikesi olduğu bilim adamlarınca dile getirilmektedir." dedi. Buna bağlı olarak İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlerin neler olduğunu sordu.


Aksu'nun soruları


1. İstanbul il sınırlarını kapsayan bir afet bölgesi ve jeolojik açıdan uygun olmayan alanları belirleyen mikro bölgeleme çalışması var mıdır?


2. İstanbul’un tamamı için bir risk analizi ve master plan çalışması mevcut mudur? Riskli alanlar belirlenirken yapı stoku kalitesi ve afet bölgesi olup olmaması ne kadar dikkate alınmaktadır?


3. Deprem ya da sel felaketi karşısında uygulanabilecek bir...