17 / 05 / 2024

Depremde riskli konutlar

Depremde riskli konutlar

Geniş mekanlara sahip lüks konutların bir kısmının özensizce inşa edildiğini anlatan Nazmi Durbakayım, “Buralarda bırakın yaşam garantisini, yaralıları, cenazeleri dahi çıkarmamız mümkün olamayacak” dedi.

Deprem bölgesindeki konutlar için 'orta hasar' çıkmazı: Konutlar neden güçlendirilmiyor?

Depremde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'daki orta hasarlı konutların yıkımına karar verildi. Peki neden güçlendirme yapılmıyor, neden direkt yıkım kararı veriliyor?

BDDK'dan konut kredileri için flaş karar! O konutlar için resmen sınır muafiyeti geldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan riskli konutlar için son dakika açıklaması geldi. Açıklanan detaylara göre alınan kararla kentsel dönüşüm kapsamındaki konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz İstanbul'un en riskli yerlerini açıkladı! Depremde ilk önce buralar etkilenecek!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, en riskli 2 fayı ve İstanbul'un depremde daha fazla zarar görecek yerlerini sıraladı.

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları'nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

Depremde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nı yapan Aslar İnşaat'ın iki ortağına verilmiş olan deprem konutları ve altyapı ihaleleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

370 kişinin yaşamını yitirdiği sitenin firari müteahhidini, depremde yakınlarını kaybedenler yakaladı!

Hatay'da depremde 370 kişinin yaşamını yitirdiği Emlak Bank Konutları'nın hakkında yakalama kararı bulunan müteahhiti Mehmet Özat'ı yakınlarını kaybedenler bir alışveriş merkezinde yakalayarak polise teslim etti.

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Afetzede deprem konutlarına başvuru nasıl yapılır? TCKN son rakamı 0,2,4,6,8 olanlar dikkat!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde birçok yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Yıkılan konutlar yeniden yapılarak hak sahiplerine teslim edilecek.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde 1 ay geride kaldı. Bölgede TOKİ konutlarının ayakta kalması oldukça dikkat çekti. Peki deprem bölgesindeki TOKİ konutları nasıl sağlam kaldı? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tek tek anlattı...

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

Depremde sadece konutların güvenli olması yetmez! İş yerleri depreme karşı dayanıklı mı? İşte işverenlere düşen görevler

İnsan Kaynakları Meslek Derneği (İKMD), merkez üssü Kahramanmaraş olan,10 ilimizde can kayıpları ve yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından çalışma hayatına yönelik bir bildiri yayınladı. Dernek, konut güvenliğinin yanı sıra iş yerlerindeki güvenliğe de dikkat çekti.

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem bina dayanıklılığının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya çıkardı. Peki depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Depremde riskli konutlar Haberi

Depremde riskli konutlar

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, olası İstanbul depreminde yüksek gelirli kesimin oturduğu pahalı konut stoğunun daha fazla zarar göreceğini söyledi. 


Yapı Endüstri Merkezi tarafından yapı sektörünün yıllık performansına dair hazırlanan, “Türk Yapı Sektörü Raporu 2014” sektörün paydaşları ile yapılan Yapının Geleceği isimli panel ile açıklandı. Raporun açıklandığı panelde TSMD, İMSAD, ULI, İNDER, ve ÇEDBİK gibi sektörü temsil eden sivil toplum örgütlerinin yöneticileri de katıldı. Panelde konuşan İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, İstanbul’un mütevazı bölgelerinde mekanların daha küçük olduğunu belirterek şunları söyledi: “100 metrekare, 70 metrekare daireler var. Bunlar en kötü malzemeyle dahi yapılsa burada oturanların ağır yaralı kurtulma şansı var. Ama zengin bölgelerde aynı itinasızlık 120 metrekare salonlarda olacak. Eğer santral kirişi yan çevirdiğim vakit yassı oluyor...