30 / 04 / 2024

depremde yapı stokunun önemi

depremde yapı stokunun önemi

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Deprem master planının yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti ve "Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklanıyor" dedi...

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

STK'lardan yapı stoku açıklaması: 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonu riskli!

Adana'da aralarında KESK, DİSK, Adana Barosu, TMMOB ve Adana Tabip Odası'nın da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ortak açıklamalarında riskli yapı stokuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 70'i depreme dayanıksız!

Mega kent İstanbul'da olası bir depremin riski giderek artarken, yapı stokunun yüzde 70'i potansiyel olarak tehlikeli durumda. Fakat finansman sorunları ve sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri gibi nedenlerle kentsel dönüşüm çalışmaları yetersiz kalıyor...

Ülke genelinde 6-7 milyon riskli bina var: Sadece yüzde 4'ü kadar rantı yüksek yerler yenilendi!

Adana’da İMO ve büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu’nda, 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonunun riskli yapı statüsünde olduğuna ve sadece yüzde 3-4'üne denk gelen yüksek rantlı yerlerin yenilendiğine dikkat çekildi. İşte o açıklamalar...

Konut stoku acilen yenilenmeli!

Türkiye'nin yapı stokunun eski ve depreme dayanıksız olduğu ve bu konuda hızlı çözümler üretilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Bu il 7.2 büyüklüğünde sallanmıştı, uzmanlar uyardı: Olası bir depremde yapı stokunun yarısından fazlası yıkılır!

2011'de iki büyük depremin meydana geldiği Van, depremin izlerini silmeye çalışıyor. Aktif fay hattı üzerinde olması sebebiyle deprem riskinde olan şehirde alınan önlemler ve çalışmalar tartışma konusu oldu. 

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

‘Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları’ konut arzının artırılmasına katkı verecek!

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, deprem kuşağındaki Türkiye'de mevcut yapı stokunun güçlendirilmesi, yenilenmesi ve kentsel dönüşümün sağlanması gerektiğini belirtti. Gönül, "Bunun için gerekli finansman kaynağına ulaşma konusunda sermaye piyasası araçları büyük önem kazanmaktadır” dedi.

Bakan Yusuf Tekin: 2000 öncesi yapı stokları kontrol edildi, 1583 okul yıkılıp baştan yapıldı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2000 öncesi yapı stokunun neredeyse tamamının Türkiye genelinde tahkik işlemlerinin yapıldığını ve 1583 okulun deprem sebebi ile yıkılıp yeniden yapıldığını açıkladı.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

depremde yapı stokunun önemi Haberi

depremde yapı stokunun önemi

1-7 Mart Deprem Haftası'na ilişkin İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirildi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, deprem farkındalığı ile ilgili bir konuşma yaptı. Depremde en temel sorunun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Güneyhaberci'den Aslı Duran'ın haberine göre, Mustafa Balcı, 'Master Deprem Planı'nın yerel yönetimler tarafından uygulanması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Başkan Mustafa Balcı, Sekreter Üye Murat Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Umut Turan, Ramazan Yılmaz ve Murat Emre Sarı da gitti. Başkan Mustafa Balcı, olası bir depreme karşı oluşabilecek zararlarının azaltılması hakkında farkındalık yaratabilmek için sene içerisinde bilgilendirmeler yaptıklarını belirtti. Balcı, depremin en temel sorununun fay hatlarından değil, yapı stokunun depreme dayanıksız olmasından kaynaklandığını ifade etti. 

Sıkıntılı yapıların belirlenmesinde etkili...