04 / 05 / 2024

depreme karşı binaların yenilenmesi

depreme karşı binaların yenilenmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tüm Türkiyede, deprem aksı üzerinde olan şehirlerden başlamak üzere, çok ciddi şekilde afet riski altındaki alanları ve afet riski taşıyan binaları yenilemek için kolları sıvadıklarını söyledi

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Depreme karşı mücadele: 6,5 milyon konut dönüşümü başlıyor!

Türkiye, depreme karşı güçlü bir altyapı oluşturmak için 6,5 milyon konutun dönüşümünü planlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki hükümet, deprem bölgesindeki yeniden imar çalışmalarını hızlandırarak, 680 bin yeni konut inşa edecek.

Ümraniye'deki riskli binaların yüzde 65'i yenilendi!

İstanbul Ümraniye'deki 1999 öncesi inşa edilen binaların yüzde 65'i depreme dayanıklı hale getirildi.

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi için yeni teknik çok konuşulacak formül! Hemen bakın!

Meydana gelen depremlerin ardından bundan sonraki binaların hangi teknikle inşa edilmesi gerektiğine dair tartışmalar sürerken bu konuya ilişkin bir uzman ise, Şili formülünün uygulanması gerektiğini ifade etti.

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

depreme karşı binaların yenilenmesi Haberi

depreme karşı binaların yenilenmesi

Çankaya Tapu-Ankara Kadastro Müdürlükleri hizmet binası açılış töreninde konuşan Bayraktar, Türkiyenin onurlu bir mücadele ve gayretli bir çalışkanlıkla kalkındığını ve geliştiğini belirtti.

"Mal canın yongasıdır" sözünü anımsatan Bayraktar, gayrimenkulün, bütün edinimlerin nihai noktası olduğunu ifade etti. Bayraktar, tapu dairelerinin 160-170 seneye dayalı, çok köklü mazisinin ve sağlam bir arşivinin bulunduğuna işaret ederek, bugün gelinen noktada tapu dairelerinin 18 bine yakın çalışanıyla Türkiyenin 74 milyon nüfusuna hizmet verdiğini kaydetti.

Türkiye genelinde, gayrimenkul, taşınmaz mal, arsa ya da ev alanlara çok daha modern, pratik, kolay ve sevecen hizmet vermeye çalıştıklarını ifade ederek, tüm tapu defterlerindeki bilgi ve kayıtları bilgisayar ortamına taşımak için de yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Bayraktar, artık vatandaşın tapu dairesine geldiği zaman sırasını elektronik ortamda alacağını, aynı zamanda 2-3 gün ya da 1 hafta sonraya gün verilmeden, 1 saat maksimum aynı gün...