03 / 05 / 2024

dereli taşınma yardımı

dereli taşınma yardımı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dereli'de, evlerin yıkılma işleminin sürdüğünü, bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir taraftan da kendi bakanlıklarının hem taşınma hem kira yardımı yaptığını söyledi.

Emeklilere kira yardımı Meclis'e geldi! Kiralar büyükşehirlerde asgari ücrete yaklaştı! 

Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, emeklilere kira yardımı konusunu Meclis'e taşıdı. İşte Bilici'nin o açıklaması... 

CHP'den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi! 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisini Meclis'e taşıdı. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiracıya taşınma parası verir mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda taşınma parası anlaşmazlıkları iki taraf arasında yaşanmaktadır. Buna göre, ev sahipleri kiracılara böyle bir ödeme yapmak zorundalar mı? İşte merak edilen detaylar...

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Sosyal yardım sisteminde son dakika gelişmesi: Milyonlara müjde geldi, ödemeler asgari düzeye çekilecek!

Meclise sunulan 12. Kalkınma Planı (2024-2028) kapsamında sosyal yardım sisteminin yeni detayları da yer aldı. Planda sosyal hizmetler, sosyal yardımlar ve yoksullukla mücadeleye ilişkin başlıklar bulunuyor.

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

En düşük memur maaşı Ocak'ta 32 bin 297 TL olacak! Memur ve memur emeklileri dikkat! İkramiye, çocuk yardımı.. Açıklandı

Memur ve memur emeklilerinin kazanımlarının ayrıntıları tek tek açıklandı. İşte maaştan ikramiyeye, çocuk yardımından ek ödemelere kadar tüm detaylar...

65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı alanlar şimdi göz atın! Yeni maaşınız belli oldu! 

Temmuz ayında emekli ve memur maaşı başta olmak üzere, 65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı gibi sosyal desteklere de zam geldi. Peki 65 yaş maaşı, evde bakım yardımı, engelli maaşı ne kadar oldu? 

Resmi Gazete'de yayımlandı: İhtiyaç sahibi hanelere kömür yardımı geliyor!

Resmi Gazete'de, ihtiyaç sahibi hanelere ısınma amaçlı kömür yardımı yapılmasına dair karar yayımlandı. İşte karara ilişkin tüm detaylar...

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Bu ödeme bayram üstü ilaç gibi gelecek! Bu şartları taşıyorsanız 1.237 TL yardım alacaksınız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düşük bütçeli hanelere sağlanan sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda başvuruda bulunan vatandaşlara 1.237 TL yardım parası verilecek. Detaylar haberimizde.

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

dereli taşınma yardımı Haberi

dereli taşınma yardımı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devletin tüm yaraları sarmak amacıyla elinden gelen gayreti gösterdiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Süleyman Soylu, Dereli ilçe merkezindeki incelemelerden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerin yıkılma işleminin sürdüğünü, bir taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir taraftan da kendi bakanlıklarının hem taşınma hem kira yardımı yaptığını söyledi.

Süleyman Soylu, kimseyi mağdur bırakmadan, güçlerinin yettiği nispetler ölçüsünde, vatandaşla el birliği içerisinde bu meseleyi çözeceklerini söyledi.

Devletin tüm yaraları sarmak için elinden gelen gayreti gösterdiğine değinen Süleyman Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı burada açık, net." diye konuştu.

Bakan Soylu, yaşanan büyük afetten en çok esnafın ve yolların zarar gördüğünü belirterek, "Şu anda Karayollarının kendi ağında kapalı yolu yok. 118 köy yolundan 109'u açıldı, 9'unun da açılma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Özellikle İl...