05 / 05 / 2024

devremülk tadilat dönemleri

devremülk tadilat dönemleri

Devremülk onarım dönemleri, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre belirli hükümlere bağlanıyor. Buna göre "Büyük onarım dönemi her yılın …………… günü başlar, ……………… ayının son günü sona erer." şeklinde sözleşmede belirtiliyor....

Kızılbük GYO Balıkesir devremülk projesi için düğmeye bastı! Yeni şirket kuruluyor! 

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Balıkesir'de devretatil ya da devremülk projesi geliştirmek için start verdi. Proje için şirket kurulacak. İşte ayrıntılar....

Devremülk cayma bedeli nedir?

Yıl içerisinde farklı kişilerin kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alınabilen gayrimenkul tipine devremülk denir. Peki, devremülk cayma bedeli nedir? Devremülk cayma hakkı nedir?

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

Devremülk satışına dikkat!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Murat Demirören, devremülk ve devre tatillerle ilgili TBMM'de önemli uyarılarda bulundu.

Devremülk alırken nelere dikkat edilmeli?

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Goldştayn, "Devremülk sözleşmeleri dikkatle incelenmeli, özellikle sözleşmede yer alan yıllık bakım masrafları, dönem süresi ve devir teslim kurallarının detayları açık olmalı" diyor...

Devremülk sektörü 2,5 milyar dolar büyüklüğe sahip!

"Devremülk ve Devre Tatil Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü ve Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcıları ve Pazarlamacıları Derneği tarafından düzenlendi. 

Fadıl Akgündüz günlük devremülk satmış!

Piramit satış konusunda yeni düzenleme yapan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı piramit satışın tanımını netleştirecek.  Bakan Tüfenkci, Fadıl Akgündüz'ün günlük devremülk sattığını söyledi...

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

300 dönüm arsa üzerinde inşa edilen Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi Diyarbakır Çermik'te konumlandırılıyor. Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları şöyle:

Diyarbakır Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü'nde 9 bin TL'ye devremülk!

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, 300 dönüm arsa üzerinde inşa ediliyor. Helinamin Çermik Termal'de satılık devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ankara Hitit Ayaş Termal'de 10 bin TL'ye devremülk!

Ankara'nın Güdül mevkiinde hayata geçen Hitit Ayaş Termal Tesisleri'nde 220 daire aktif olarak hizmet veriyor. Hitit Ayaş Termal'de devremülk fiyatları 10 bin TL'den başlayıp 60 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Akçabük Tatil Köyü Bodrum devremülk fiyatları!

Akçabük Tatil Köyü Bodrum'un Akyarlar mevkiinde yükseliyor. Akçabük Tatil Köyü'nde 856 daireden meydana geliyor. Akçabük Tatil Köyü Bodrum devremülk fiyatları şöyle:

Bodrum Akçabük Tatil Köyü'nde 6 bin TL'ye devremülk!

Bodrum Akyarlar'da hayata geçen Akçabük Tatil Köyü'nde 856 daire yer alıyor. Akçabük Tatil Köyü'nde yer alan devremülk fiyatları 6 bin TL'den başlıyor.

Kuzuluk Kaplıca Evleri devremülk fiyatları!

Sakarya Akyazı'da hayata geçen Kuzuluk Kaplıca Evleri toplam bin 470 daireden meydana geliyor. 2 etaptan oluşan Kaplıca Evleri Türkiye'nin en büyük devremülk kompleksi olarak yükseliyor.

devremülk tadilat dönemleri Haberi

devremülk tadilat dönemleri


Devremülk onarım dönemleri!


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre devremülk onarım dönemleri belirli hükümlere bağlanıyor. Buna göre kanunda yer alan hükümde devremülk onarım dönemleri;


"Büyük onarım dönemi her yılın …………… günü başlar, ……………… ayının son günü sona erer." şeklinde belirtiliyor.


Büyük devremülk onarım dönemlerinin kullanılmayan zamanlarının bedeli ortak giderlerde kullanılmak ve devremülk hakkı sahiplerine öncelik tanınmak üzere, kiralanmak suretiyle değerlendirilebiliyor.


Bu dönemin kiralanıp kiralanmamasına ve kira bedelinin tespitine, devremülk hakkı sahipleri kurulunca, acele hallerde ise yönetici tarafından karar veriliyor.


Tüm giderlerle büyük onarım için her yıl yapılması gereken işlerin gideri devremülk hakkı sahipleri kurulunca belirlenecek bu giderler için ödenecek avans payları ve ödeme şekilleri bu kurulca kararlaştırılıyor.


Devremülk onarım dönemleri ndeki büyük onarım, her yıl yönetici veya tayin edeceği kişi tarafından kurul kararlarına uygun bir şekilde yapılıyor.