17 / 05 / 2024

diyarbakır kırklar dağları talanı imara açıldı

diyarbakır kırklar dağları talanı imara açıldı

Diyarbakır'da imara açılan talana sivil toplum ve mağdurlar tepki gösterdi: Proje Diyarbakır'ın kalbine saplanmış bir hançer. Eski günlerdeki gibi Diyarbakırlılar'ın gidip dua ettiği ve vakit geçirdiği yere dönüşsün.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Diyarbakır'da yıkılan 3 bina için 'kolonları kesildi' iddiası! Projeler bir bir incelenecek!

Diyarbakır'da yerle bir olan Diyar Galeria sitesinin altındaki marketin kolonlarının kesildiği ileri sürüldü. Kentte incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı gören vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Gümüş yatırımcıları dikkat! Gümüş Tesla gibi patlayabilir! Kıyıda köşede gümüşü olanlar hemen baksın!

Son dakika gümüş fiyatları yukarı yönlü hareketine devam ederken analistlerden  gümüş yatırımcılarına uyarı geldi. Gümüş Tesla gibi patlayabilir! Kıyıda köşede gümüş olanlar hemen baksın!

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere taksitle arsa satışı müjdesi! Diyarbakır'da KDV'den muaf imarlı arsa satılacak!

Diyarbakır İli Kayapınar Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da yer alan konut alanı imarlı arsayı taksitle satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yer alan o ilan...

Diyarbakır'da 3 taksitle satılık arsa!

Diyarbakır İli Kayapınar Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Kayapınar'da yer alan 30 bin 340 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

diyarbakır kırklar dağları talanı imara açıldı Haberi

diyarbakır kırklar dağları talanı imara açıldı

HDP-KCK ortaklığıyla imara açılan Diyarbakır Kırklar Dağı'ndaki talana, sivil toplum ve mağdurlar tepki gösterdi. Ortak istek, hikayelere ve şarkılara konu olan Kırklar Dağı'ndaki binaların yıkılması ve Kırklar Dağı'nın eski haline getirilmesini isteyen Diyarbakırlılar, proje için "Diyarbakır'ın kalbine saplanmış bir hançer" diyor. Dağın eski günlerdeki gibi Diyarbakırlılar'ın gidip dua ettiği ve vakit geçirdiği yere dönüşmesini istiyor. Kırklar Dağı Yaşam Konutları projesinden daire alan 250 mağdur, hukuk mücadelesi veriyor. Projeden iş alan ve iflas eden bir taşeron firma sahibinin kızı ise maddi sıkıntı nedeniyle intihar etti. İşte Kırklar Dağı'ndaki talanla ilgili tepkiler: 


DİYARBAKIR'A İHANET 

Mahalli İdareler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Miktad Güneş: Kırklar Dağı'nda yükselen binalar Diyarbakır'a ihanet. İnşa edilen binaların teknik ve yasal boyutları bambaşka bir tartışma konusu biz bunları bir...